ΝΕΑ

    Γεμιστές αγκινάρες

    10
    Γεμιστές αγκινάρες, πολύ μεγάλες αγκινάρες με σαρκώδη φύλλα είναι κατάλληλες   για να τις γεμίσεις. Στη συνταγή η γέμιση  είναι  με τυρί και αλλαντικά, μια πραγματική ευχαρίστηση, διότι από αυτές τις αγκινάρες  τρώτε μονο τα εσωτερικά φύλλα στη βάση, όπου είναι πιο μαλακιά και μπορείτε να δοκιμάσετε τη γέμιση στον πυρήνα, το πιο τρυφερό και νόστιμο κομμάτι της αγκινάρας.

     

    Υλικά:

    4 αγκινάρες
    200 γραμμάρια λουκάνικο
    100 γραμμάρια κίτρινο  τυρί
    25 γραμμάρια  παρμεζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 λεμόνι
    1 καρύδι
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι,μαϊντανός, πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Πλύνετε και καθαρίστε τις αγκινάρες  αφαιρώντας  τα σκληρά  εξωτερικά φύλλα και κόψτε το κοτσάνι.

    Βήμα 2

    3 4
    Ανοίξτε τες και βουτήξτε τες  σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

    Βήμα 3

    5
    Βράζουμε  νερό σε μια κατσαρόλα και  βάλτε τις  αγκινάρες και ένα κύβο ζωμό λαχανικών, αφήστε  να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

    Βήμα 4

    6
    Εν τω μεταξύ, σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα  2 κοτσάνια και το ψιλοκομμένο  το λουκάνικο,  ρίχνουμε μέσα το λευκό κρασί.

    Βήμα 5

    7
    Προσθέτουμε  το αλάτι και το  πιπέρι, προσθέστε λίγο μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά. Σβήστε τη φωτιά, στη συνέχεια προσθέστε το τυρί και  τη τριμμένη παρμεζάνα.

    Βήμα 6

    8
    Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις  γεμίζουμε  με τη γέμιση με το λουκάνικο.


    Βήμα 7

    9
    Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί τοποθετούμε  μέσα τις γεμιστές αγκινάρες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.

    Βήμα 8

    10
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Γεμιστές αγκινάρες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή