ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πίτσα καλτσόνε


    11
    Μια ιταλική συνταγή για πίτσα καλτσόνε με τυρί και αλλαντικά που θα τη λατρέψουν όλοι όσοι τη δοκιμάσουν..

    Υλικά:


    500 γραμμάρια  αλεύρι
    250 ml νερό
    12 γραμμάρια μαγιά  
    1/2 κουταλιά του αλάτι
    1 κουταλιά ελαιόλαδο
    Υλικά για τη γέμιση
    300 γραμμάρια τυρί ανθότυρο
    100 γραμμάρια σαλάμι
    150 γραμμάρια  τυρί μοτσαρέλα
    20 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
    1 αυγό
    4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
    2 κουταλιές ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Προετοιμάστε τη ζύμη  τοποθετώντας το αλεύρι, χύστε στο κέντρο του το  νερό  και  τη μαγιάς και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Προσθέστε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.

    Βήμα 2

    2
    Ζυμώστε τη ζύμη  μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και απαλή.

    Βήμα 3

    3
    Σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε τη  ζύμη για πίτσα για 2 ώρες και τριάντα λεπτά σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα σκεπασμένη με ένα πανί.

    Βήμα 4

    4
    Ετοιμάζουμε τώρα  τη γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ το ανθότυρο,  τη μοτσαρέλα και το  σαλάμι σε κύβους,  το τυρί πεκορίνο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα αυγό.

    Βήμα 5

    5
    Ανακατέψτε μαζί με ένα πιρούνι μέχρι η γέμιση να  είναι ομοιογενές.

    Βήμα 6

    6
    Χωρίζουμε  τη ζύμη  σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα από αυτά σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

    Βήμα 7

    7 8
    Απλώστε τη γέμιση στο μισό της ζύμης  στη πίτσα  καλτσόνε και τυλίξτε τη ζύμη όπως στην εικόνα.

    Βήμα 8

    9
    Τοποθετήστε τις δυο πίτσες σε ένα ταψί πασπαλισμένο με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

    Βήμα 9

    10
    Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και με λίγο ελαιόλαδο,  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220  βαθμούς για  10 λεπτά  και 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

    Βήμα 10

    11
    Σερβίρονται ζεστά. Καλή σας Όρεξη!
    Πίτσα καλτσόνε
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή