Μικρές νόστιμες και γλυκείες μπουκιτσες με λαχταριστή κρέμα που δεν έχει αυγά και ένα κερασάκι που ολοκληρώνει αυτή τη γευστική απόλαυση.
Υλικά:
180 νερό45 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
120 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
Συστατικά για τη κρέμα χωρίς αυγά
500 ml γάλα
60 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι χρώμα τροφίμων
100 γραμμάρια κεράσια σε σιρόπι
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα βάλτε το νερό, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Βήμα 2
Μόλις βράσει το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Βάλτε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει όπως στην εικόνα.
Βήμα 4
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το ένα αυγό ανακατέψτε και μετά προσθέστε το επόμενο αυγό.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου όλα τα συστατικά να δέσουν μεταξύ τους.
Βήμα 6
Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα τοποθετήστε τα ρολό ντόνατς σας, θα ξεκινήσετε με μια σπειροειδή κίνηση από το κέντρο όπως στην παραπάνω εικόνα.
Βήμα 7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα, κλείστε το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, ανοίγοντας την πόρτα του φούρνου, αλλά χωρίς να τραβήξετε έξω τα ντόνατς.
Βήμα 8
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα χωρίς αυγά.Βάλτε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βήμα 9
Προσθέστε τη βανίλια και το λεμόνι και στη συνέχεια το γάλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
Βήμα 10
Βάλτε στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα κίτρινη χρωστική ουσία τροφίμων.
Βήμα 11
Αφήστε την κρέμα να πάρει βράση και να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 12
Βάλτε την κρέμα σε κορνε και κόψτε το ντόνατς στο μισό.
Βήμα 13
Στη συνέχεια βάλτε κρέμα και ολοκληρώστε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε ντόνατ με μια τούφα από κρέμα.
Βήμα 14
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στη τοποθετούμε το κερασιού και σερβίρουμε.