Ένα σπιτικό ψωμί με φιστίκι που γίνεται με αλεύρι ολικής αλέσεως και αλεύρι τύπου 00. Εάν φτιάξετε το ψωμί με φιστίκια, ετοίμασε ένα ωραίο δίσκο με τυρί και μεζεδάκια και προσθέσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άνεσης
12 γραμμάρια μαγιά
300 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
150 γραμμάρια φιστίκια αυγινής
1 κουταλιά αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε τα φιστίκια.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους 2 τύπους αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και το χλιαρό νερό.
Βήμα 3
Ξεκινήστε να δουλεύεται τη ζύμη σταδιακά για να απορροφήσει όλο το αλεύρι. Τώρα προσθέστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια,το αλάτι και το λάδι.
Βήμα 4
Αναμίξτε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και λεία. Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα μπολ και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες.
Βήμα 5
Χωρίστε τώρα τη ζύμη σε δύο φραντζόλες και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βήμα 6
Με ένα μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια του ψωμιού, αλείψτε τα με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30/35 λεπτά.
Βήμα 7
Στη συνέχεια, κόψτε το ψωμί με φιστίκια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!