Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά που μοσχοβολάνε, μια νηστίσιμη συνταγή και υγιεινή.
Υλικά:
Καλαμαράκια2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια ρύζι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/3 φλιτζανιού δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 kg ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 γραμμάρια κουκουνάρι
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μερικές οδοντογλυφίδες
Συνταγή:
Βήμα 1


Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια.
Βήμα 2


Κόβουμε το κεφάλι και τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βράσουν.
Βήμα 5

Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά μας και αφήστε μαγειρευτούν για μερικά λεπτά ακόμα. Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε το μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Χωρίστε τη σάλτσα σε 2 κατσαρόλες. Στη μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και τα κουκουνάρια και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφήσουν το ζουμί τους.
Βήμα 6


Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του ρυζιού και κλείνουμε τα καλαμάρια με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 7

Βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα καλαμάρια. Σοτάρετε ένα προς ένα και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τη ντομάτα, θα πρέπει τα μισά να καλύπτονται από την σάλτσα ντομάτας. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τα γυρίζουμε για να γίνουν και από τις δύο πλευρές.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 8

Το αποτέλεσμα είναι πολύ τρυφερά καλαμάρια με υπέροχο άρωμα και καταπληκτική γεύση.
Καλή σας Όρεξη!