ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Σάλτσα με μαϊντανό


    7
    Η πράσινη σάλτσα  συνήθως συνοδεύει τα   πιάτα με βάση το κρέας, ειδικά το βραστό, αλλά είναι και πολύ νόστιμο και στο ψωμί.

     

    Υλικά:

    80 γραμμάρια  μαϊντανό
    1 αυγό 
    30 γραμμάρια  ψωμί μπαγιάτικο
    25 ml  ξύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 φιλέτο αντσούγιας
    2 κουταλάκια  κάπαρη
    40 ml ελαιόλαδο
    Αλάτι,  πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, βουτήξτε το αυγό μέσα σε αυτό και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά για να γίνει σκληρό. Αφαιρέστε το λευκό και να κρατήστε  τον κρόκο. Πλύνετε το μαϊντανό στεγνώστε το, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το.

    Βήμα 2

    2
    Λιώνουμε το ψωμί σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε  και αφήνουμε  να μαλακώσει.

    Βήμα 3

    3
    Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψωμί, το  ξύδι και το κρόκο αυγού.

    Βήμα 4

    4
    Ανακατεύουμε  με τα δόντια ενός πιρουνιού για να γίνει  το μείγμα ομοιογενές.

    Βήμα 5

    5
    Προετοιμάστε το φιλέτο αντζούγιας ψιλοκόψτε και ρίξτε το μέσα στο μείγμα μαζί με  την κάπαρη και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε μαζί μέχρι να γίνει μια πάστα.

    Βήμα 6

    6
    Ρίξτε το αλάτι και  το πιπέρι και προσθέτουμε το λάδι  ανακατεύουμε καλά  όλα τα υλικά.

    Βήμα 7

    7
    Βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ, καλύψτε με  πλαστικό περικάλυμμα και τοποθετήστε το  στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα μπορείτε να το συνδυάσετε με κρέας αλλά και με σκέτο ψωμί. Καλή σας Όρεξη!
    Σάλτσα με μαϊντανό
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή