Ένα πιάτο που ετοιμάζεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να βγείτε έξω. Νόστιμη και εύκολη συνταγή, απολαυστε την..
Υλικά:
350 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλι
600 γραμμάρια κολοκύθα
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
100 γραμμάρια ζαμπόν
30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
400 ml μπεσαμελ
1 καρύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε σε κύβους, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Βήμα 2

Προσθέστε 1 κύβο ζωμό λαχανικών και καλύψτε τη με μισό φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε την κολοκύθα δέκα λεπτά.
Βήμα 3

Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήστε το να απορροφήσει το νερό στη συνέχεια, προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες, το τυρί σε κύβους, τη μοτσαρέλα, το καρύδι και τα 2/3 της παρμεζάνας. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Βήμα 5

Σουρώστε τα ζυμαρικά και μόλις κρυώσουν, με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού, γεμίστε με τη γέμιση.
Βήμα 6


Τοποθετήστε σε ένα ταψί και καλύψτε με μια στρώση μπεσαμελ περιχύστε με τη σάλτσα και την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 7

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!