Μοσχαρίσιο κρέας ψητό γεμιστό με ζαμπόν και παρμεζάνα σε νιφάδες καρυκευμένο με μια σάλτσα πολύ νόστιμη!
Υλικά:
600 γραμμάρια μοσχάρι σε μια ενιαία φέτα
100 γραμμάρια προσούτο
50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
25 γραμμάρια βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κουταλάκι γλυκού ροζ πιπέρι
100 ml ζωμός λαχανικών
100 ml κόκκινο κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κομμάτι του μοσχαριού ανάμεσα σε δύο φύλλα με λαδόκολλα και χτυπήστε το για να έχουμε πάχος 1cm.
Βήμα 2
Απλώστε από πάνω τις φέτες κρέατος προσούτο και τη παρμεζάνα.
Βήμα 3
Τυλίγουμε το κρέας πάνω από τη γέμιση.
Βήμα 4
Δέστε με σπάγκο κουζίνας και πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 5
Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με λάδι, βούτυρο, μια σκελίδα σκόρδο και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο, το σκόρδο όταν γίνει χρυσαφή , προσθέστε και ροζ πιπέρι.
Βήμα 6
Τηγανίζουμε, στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό ζωμό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 20 λεπτά, όταν γίνει βγάλτε το ψητό και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος, στη συνέχεια στο ζωμό προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος, ανεβάζουμε την φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα
Βήμα 7
Κόψτε το ψητό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα από πάνω.
Σερβίρετε το ψητό ζεστό. Καλή σας Όρεξη!