ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Τούρτα με φράουλες


    16
    Μια νόστιμη τούρτα με φράουλες αφιερωμένη σήμερα στον Κωνσταντίνο και την Ελένη που γιορτάζουν! Χρόνια σας Πολλά!


    Υλικά:

     
    6 αυγά
    150 γραμμάρια   ζάχαρη
    300 γραμμάρια αλεύρι τύπου  00
    1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
    Στην κορυφή Συστατικά
    4 κρόκους αυγών
    100 γραμμάρια ζάχαρης
    100 γραμμάρια αλεύρι
    500 ml γάλα
    1 ξυλάκι  βανίλια
    200 ml  κρέμα γάλακτος
    400  γραμμάρια  φράουλες

    300 ml  νερό
    2 κουταλιές  ζάχαρη
    1 φλιτζάνι limoncello

    500 γραμμάρια φράουλες
    250 γραμμάρια  ζάχαρη
    15 γραμμάρια  φύλλα ζελατίνης
    1 κουταλιά χυμό  λεμονιού
    Φράουλες  
    Μέντα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια,σε ένα μεγάλο  μπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών με 6 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και χτυπήστε τα. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα και ενσωματώστε τα ασπράδια ανακατεύοντας με μια κίνηση που πηγαίνει από κάτω προς τα πάνω.


    Βήμα 2


    3
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστά σε διάμετρο βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

    Βήμα 3

    4
    Αναποδογυρίζετε  το ψημένο παντεσπάνι σε  σε σχάρα και αφήστε  το να κρυώσει.

    Βήμα 4

    5 6
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε  το γλάσο. Μαλακώνουμε  τη ζελατίνα σε ένα μπολ με κρύο νερό.  Πλένουμε τις φράουλες,  αφαιρέστε τα κοτσάνια και στη συνέχεια τοποθετήστε τες  σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη. Πολτοποιούμε τις φράουλες,  τις βάζουμε  σε μια κατσαρόλα και τις  αφήνουμε να πάρουν  βράση  για 3 λεπτά.

    Βήμα 5

    7
    Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνη που  προηγουμένως την είχαμε  μουλιάσει στο νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο  για να κρυώσει.

    Βήμα 6

    8 9
    Ετοιμάστε τη γέμιση ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής αφήστε τη  να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα  στο  μπολ τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι  να γίνει κρεμώδης.


    Βήμα 7

    10
    Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, αφήστε το να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ. Κόψτε το κέικ σε 3 οριζόντιους  δίσκους.

    Βήμα 8

    11
    Τοποθετήστε τη βάση σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το υγρό limoncello. Γεμίζουμε  με τη μίση  κρέμα και μετά σκεπάζουμε με  φέτες  από φράουλες.

    Βήμα 9

    12 13
    Σκεπάζουμε με το άλλον δίσκο και κάνουμε την ιδία διαδικασία.

    Βήμα 10

    14
    Σκεπάζουμε  με τον τελευταίο δίσκο με το  παντεσπάνι, πιέστε ελαφρά και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

    Βήμα 11

    15
    Καλύπτουμε όλη τη τούρτα μας με το σιρόπι φράουλας.

    Βήμα 12

    17
    Γαρνίρουμε με φράουλες και φύλλα δυόσμου και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Τούρτα με φράουλες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή