ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  Κωνσταντίνου & Ελένης

  drunk mascot
  Αφιέρωμα στην γιορτή του Κωνσταντίνου και της Ελένης, 21 Μαΐου.

  Ελένη
  Όνομα Ουσιαστικόν
  Μόνο Ουσιαστικόν
  Ενικού Αριθμού
  Στον πληθυντικό
  Οι Ελένες:
  Η μικρή Ελένη, η ωραία Ελένη
  Την κοπελιά μου τη λέγαν Λενιώ.

  Κωνσταντίνος
  Όνομα Ουσιαστικό
  Συχνά και θηλυκό:
  Κωνσταντίνα.
  Στην αρχή ενικός αριθμός
  Μετά πληθυντικός:
  Οι Κωνσταντίνοι βασιλείς
  Οι Κωνσταντίνοι πρωθυπουργοί
  Οι Κωνσταντίνοι και η Κωνσταντινούπολη
  Οι Κωνσταντίνοι για όλα από δω και πέρα.

  Κωνσταντίου & Ελένης
  Ονόματα δύο
  Πληθυντικός Αριθμός
  Εορτή.
  Σήριαλ, αιωνία η μνήμη του
  Κι η επανάληψη του.
  Μάνα και γιος
  Ο τίμιος σταυρός
  Και η ανακάλυψη του.
  Ενίοτε εσύ κι αυτός
  Δεν περπατάει ποτέ σκυφτός
  Δεν το επιτρέπει η υπόληψή του.
  *Απομίμηση του ποιήματος “Ο πληθυντικός αριθμός’’ της Δημουλά

  21 Μαΐου γιορτάζουμε τους πολυαγαπημένους μας Κωνσταντίνους, Κωνσταντίνες, Ελενίτσες, καθώς επίσης και όσους μας έχουν συστηθεί ως Κωστούλα, Ντίνα, Τίνα, Κώστας, Κωστής, Κώτσος, Κώτσαρης, Κωστάκης, Κωστάρας, Κωστάλας, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Ελενιώ, Ελενίτσα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεωνόρα, Ελεονόρα, Μαριλένα, Λένα, Λενγκώ, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα  καθώς και με άλλα ψευδώνυμα που η φαντασία του ανθρώπου και η σπάνια καλλιτεχνική φλέβα του μπορεί να εφεύρει.


  Αγαπητή Ελένη  
  Κάθε χρόνο σαν σήμερα έχεις την τιμητική σου. Κυρίαρχη καθώς είσαι και με δυνατό χαρακτήρα καταφέρνεις να πραγματοποιείς πάντα τις επιθυμίες σου. Έχεις  γοητεία και λαμπερή ομορφιά, κάτι που αποδεικνύεται κι από τη σημασία του ονόματος σου. Το όνομα Ελένη προέρχεται από τη λέξη “ελένη” που σημαίνει λαμπάδα. Γι΄ αυτό και ο Όμηρος επέλεξε να δώσει το όνομα σου στην όμορφη ηρωίδα την οποία διάλεξε ο Πάρης. Ακόμα κι όταν φαίνεσαι ήρεμη, είσαι κυριαρχική και ευαίσθητη στα κομπλιμέντα. Εμείς σου ευχόμαστε Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα!

  Αγαπητέ Κωνσταντίνε και αγαπητή Κωνσταντίνα
  Γενναίοι και μεγαλοπρεπείς αμφότεροι, Χρόνια σας Πολλά, Καλή Χρονιά και Καλά Κρασιά… Για σας τα άστρα λένε ότι θα διαπρέψετε σε ότι κι αν καταπιαστείτε να κάνετε, αφού χαρακτηρίζεστε από ευστάθεια βεβαιότητα και σταθερότητα, αυτός είναι και ο ορισμός του “Κωνσταντίνου” στα λατινικά. Είστε κοινωνικοί αλλά κατά βάθος είστε κλειστοί χαρακτήρες. Στη δουλειά σας διαπρέπετε γιατί είστε ενεργητικοί και επίμονοι. Οι Κωνσταντίνες είστε πιο αυθόρμητες και ενθουσιώδεις. Αγαπάτε τα παιδιά, είστε πολύ τακτικές και αφιερώνετε πολύ χρόνο στο σπίτι σας.
   
  Κωνσταντίνου & Ελένης
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή