ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Τούρτα με μαρέγκα

    09
    Μια τούρτα με μαρέγκα βάση και σαντιγύ με  φρέσκα φρούτα, είναι μια τούρτα  αυστραλιανής καταγωγής η  οποία  λέγεται ότι έχει φτιαχτεί προς τιμή της μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα από τη Ρωσία.  Είναι μια γλυκιά  τούρτα που έχει μια ελαφριά και λεπτή τραγανή κρούστα..

    Υλικά:

    6 ασπράδια αυγών
    250 γραμμάρια  από ζάχαρη
    1 κουταλάκι  κρεμόριο ζαχαροπλαστικής
    1 κουταλάκι ξύδι
    1 κουταλιά άμυλο καλαμποκιού
    250 ml κρέμα γάλακτος
    500 γραμμάρια  φράουλες

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ  σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ.

    Βήμα 2

    02
    Προσθέτουμε στα ασπράδια  και τη ζάχαρη  μια μια κουταλιά και χτυπήστε.

    Βήμα 3

    03 04
    Προσθέστε το ξύδι, άμυλο καλαμποκιού και  το κρεμόριο ζαχαροπλαστικής  και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γίνει  ομαλή και σταθερή.

    Βήμα 4

    05
    Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και σχεδιάζουμε  ένα κύκλο.

    Βήμα 5

    06
    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη  μαρέγκα  στο κέντρο. Απλώνουμε τη μαρέγκα σε ολόκληρη την επιφάνεια του κύκλου που σχηματίζοντας  υπερυψωμένες ακμές ολόγυρα.


    Βήμα 6

    07
    Τοποθετούμε  στο φούρνο και ψήνουμε στους 110 βαθμούς για 1 ώρα.

    Βήμα 7

     08
    Κλείστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη, και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς στο φούρνο. (Η έξω  μαρέγκα θα πρέπει να είναι σταθερή στην αφή όταν πιέζεται  και να έχει τραγανό φινίρισμα) .


    Βήμα 8

    09
    Λίγο πριν το σερβίρισμα τοποθετήστε τη σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε  στο κέντρο της τούρτας φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα, κομμένα σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Τούρτα με μαρέγκα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή