ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Αγκινάρες τουρσί

    08
    Οι αγκινάρες είναι νόστιμες και όταν τις μαγειρεύουμε αλλά και τουρσί! Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας τουρσί με αγκινάρες  που μπορείτε αργότερα να το προσθέσετε σε σαλάτες ή και σάλτσες της επιλογής σας..

    Υλικά:


    2 κιλά  αγκινάρες (συστήνω οι αγκινάρες να είναι μικρές)
    1 λίτρο  ξύδι
    1 λίτρο νερο
    Αλάτι
    1 λεμόνι
    2 σκελίδες  σκόρδο
    2 καυτερές πιπεριές
    Μαϊντανό
    Σπορέλαιο,  Φυστικέλαιο , ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01 02
    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, κόψτε τα φύλλα της αγκινάρας στη μέση, αφαιρέστε τη βάση της αγκινάρας.  Παίρνουμε  τις καρδιές  της αγκινάρας, τις βάζουμε  σε ένα μπολ με κρύο νερό,  το χυμό λεμονιού και το αλάτι και το αφήνουμε εκεί για 2 ώρες.

    Βήμα 2

    03
    Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήστε   σε μια κατσαρόλα  αρκετά μεγάλη  με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι. Όταν έρθει  σε  σημείο βρασμού, στραγγίξτε τις αγκινάρες από το νερό και ρίξτε τες μέσα στην κατσαρόλα.

    Βήμα 3

    04
    Βράστε για  10 λεπτά και μετά κατεβάστε τες από τη φωτιά  ετοιμάστε μια καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε τες  σε δροσερό και ξηρό μέρος  τις αγκινάρες όπως στην εικόνα  να στραγγίξουν καλά για 5 ώρες περίπου.

    Βήμα 4

    05
    Ετοιμάστε ένα πιάτο  με το σκόρδο, τη  κόκκινη  πιπέρια,  το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Βήμα 5

    06
    Τοποθετήστε τώρα τις  αγκινάρες, το σκόρδο και το μαϊντανό σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

    Βήμα 6

    07
    Καλύψτε πλήρως με σπορέλαιο και ελαιόλαδο σε ίσα μέρη.

    Βήμα 7

    09
    Κλείστε τα βάζα και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι για τουλάχιστον 10 ημέρες. Καλή επιτυχία!
    Αγκινάρες τουρσί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή