Νόστιμο παγωτό ελαφρύ χωρίς αυγά για να το απολαυσετε με τους αγαπημένους σας..
Υλικά:
250 ml γάλα σόγιας
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 ραβδί βανίλια
Συνταγή:
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας με την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βήμα 2
Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς, σηκώστε το ξυλάκι βανίλιας και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο. Μόλις το υγρό παγώσει, το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε για 15 με 20 λεπτά όπως στη παραπάνω εικόνα.
Βήμα 4
Αδειάστε το περιεχόμενο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Βήμα 5
Όταν το παγωτό θα είναι παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να το γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς και γλυκό κεράσι ή βύσσινο. Καλή σας Όρεξη!