Μικρά καλάθια της σφολιάτας με τυρί κρέμα και φράουλες, μια νόστιμη λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά:
150 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια τυρί cottage
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια φράουλες
Συνταγή:
Βήμα 1
Ετοιμάστε τη ζύμη τοποθετώντας το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, βανίλια και μια πρέζα μπέικιν πάουντερ ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ομαλή.
Βήμα 2
Στη συνέχεια τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει για 30 λεπτά
Βήμα 3
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων κόβουμε σε κύκλους.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες για ταρτάκια βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Τρυπήστε τη ζύμη με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Βήμα 5
Στη συνέχεια ψήνουμε καλάθια στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 6
Προετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 7
Γεμιζουμε τα καλάθια μας και στη συνέχεια, γαρνίρουμε με τις φράουλες και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλή σας Όρεξη!