Μίνι πιτακια με σπαράγγια και τυρί, νόστιμες και αφράτες μπουκιτσες.
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτας5 σπαράγγια
2 κρόκους αυγών
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα σπαράγγια και τα βράζουμε στη συνέχεια για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Βήμα 2
Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και σοτάρετε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Ετοιμάστε το μείγμα στο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα.
Βήμα 4
Προσθέστε τα σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε με μέγεθος όπως στη παραπάνω εικόνα.
Βήμα 6
Βουτυρώνουμε τα καλούπια και αλευρώνουμε, τοποθετούμε τη ζύμη και την απλώνουμε καλά, τσιμπάμε με ένα πιρούνι.
Βήμα 7
Ρίχνουμε τη γέμιση στη βάση της ζύμης ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 8
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!