Ο γάδος σε λαδόκολλα είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα και για τα παιδιά, μπορεί να ετοιμαστεί σε πολύ λίγο χρόνο και δεν λερώνεται καθόλου. Ο γάδος συνδυάζεται στο ψήσιμο με ντοματίνια, ελιές και βασιλικό.
Υλικά:
Γάδος
10 ντοματίνια
10 μαύρες ελιές
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλένουμε και κάνουμε μια τομή στην κοιλιά του γάδου, και ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Κόψτε το κεφάλι και τα πτερύγια του, αλατίζουμε το εσωτερικό του και τοποθετήστε το στο κέντρο σε ένα φύλλο λαδόκολλας και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις μαύρες ελιές το βασιλικό και λίγο αλάτι.
Βήμα 4
Κλείστε το ψάρι στη λαδόκολλα, δένουμε με σπάγκο τα πλαϊνά όπως στην εικόνα σαν μια καραμέλα.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 6
Όταν ο μπακαλιάρος έχει ψηθεί, τον βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!