Ψωμάκια με δεντρολίβανο αυτό το αρωματικό βότανο κάνει τα ψωμάκια νόστιμες μπουκιές.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
15 γραμμάρια νωπή μαγιά
250 ml νερό
50 γραμμάρια παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και σταδιακά ρίχνουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά, άρχισε να ανακατεύεται και στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και το αλάτι.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε μέχρι ζύμη είναι λεία και ομοιογενής και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες, καλύπτουμε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας.
Βήμα 3
Πιάστε τη ζύμη με τα χέρια σας και σχηματίστε ένα ορθογώνιο, αλείψτε με ένα πινέλο στην επιφάνεια ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο.
Βήμα 4
Τυλίξτε τη ζύμη για να σχηματίσει ένας κύλινδρος.
Βήμα 5
Με ένα κοπίδι ζαχαροπλαστικής, κόψτε φέτες πάχους 3cm.
Βήμα 6
Τακτοποιήστε τα στριφτάρια σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Βήμα 7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Βήμα 8
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!