![11 11](http://lh3.ggpht.com/-3DXcVNDvH9g/Ue14-YFctpI/AAAAAAAAkt4/eywXiyaYdQQ/11_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ένα καλοκαιρινό πιάτο με ιδιαίτερη γεύση που δεν θα αφήσει τον ουρανίσκο σας ασυγκίνητο! Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε..
Υλικά:
700 γραμμάρια μελιτζάνες400 ml σάλτσα ντομάτας
200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
20 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Βασιλικός
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-arWDf7UyIt4/Ue14_jZBsZI/AAAAAAAAkuI/GPOZC3Xg9qc/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο με λίγο λάδι, όταν θα ροδίσουν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-sNGT8BUUVYU/Ue15BKqCmeI/AAAAAAAAkuY/m8PtHbh3s0o/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε και τη φλούδα τους τις κόβουμε σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-48YWFA2YLH0/Ue15CZRVHTI/AAAAAAAAkuo/VzdVDnQ1agk/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας και από τις δυο πλευρές.
Βήμα 4
![4 4](http://lh6.ggpht.com/-ACFX3LGjlYs/Ue15D5VJ8wI/AAAAAAAAku4/3Zp0NrEbBLc/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αλείψτε σε ένα ταψί λίγο ελαιόλαδο και καλύψτε το κάτω μέρος με μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, τοποθετήστε ένα στρώμα από φέτες μελιτζάνας και τοποθετήστε τες πλάι-πλάι.
Βήμα 5
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-8hsI5IkeuOU/Ue15Ff0W5MI/AAAAAAAAkvI/-Xb18cN5WR8/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίξτε μια κουτάλα σάλτσα ντομάτας πάνω στις μελιτζάνες.
Βήμα 6
![6 6](http://lh6.ggpht.com/-WFCySDdonv0/Ue15G_1d0BI/AAAAAAAAkvY/3J-iEyfs-fY/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σκεπάζουμε με φέτες καπνιστού τυριού και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 7
![7 7](http://lh4.ggpht.com/-qYKqd1ry0xc/Ue15ILUWKNI/AAAAAAAAkvo/K2DYGPfP6RM/7_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για τα επόμενα στρώματα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
Βήμα 8
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-9KDEKfg38BQ/Ue15JpDLQCI/AAAAAAAAkv4/-kquc63IIKw/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τελειώστε με την τελευταία στρώση μελιτζάνας.
Βήμα 9
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-KrqoEyDTtXc/Ue15LQbV1OI/AAAAAAAAkwI/EZcN80yRcDg/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 10
![10 10](http://lh4.ggpht.com/-A1Ek_CN97-Q/Ue15NOw6K_I/AAAAAAAAkwY/CqZ2ZWq4tUc/10_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Βήμα 11
![11 11](http://lh4.ggpht.com/-Ol7CAJCik2A/Ue15OV_NWwI/AAAAAAAAkwo/umVScks52KM/11_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα, έτσι ώστε να κοπεί πιο εύκολα. Καλή σας Όρεξη!