Πιπεριές γεμιστές με κους κους, ελιές και τυρί, ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό για το καλοκαίρι.
Υλικά:
2 πιπεριές
1 φλιτζάνι κουσκούς
1 φλιτζάνι ζωμό
100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
40 γραμμάρια μαύρες ελιές
5 ντοματάκια
1 κουταλιά κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδου
Βασιλικός
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τις πιπεριές αφαιρώντας τους το κοτσάνι, τα λευκά πλευρά και τους σπόρους. Πλύνετε και τις κόβουμε στη μέση.
Βήμα 2
Βάλτε σε ένα ποτήρι το κους κους με το ζεστό ζωμό και μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύουμε μέχρι το υγρό να απορροφηθεί πλήρως.
Βήμα 3
Βάλτε το κουσκούς σε ένα μπολ με την κάπαρη, τις ελιές, τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα και το σκόρδο ψιλοκομμένα , το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το μείγμα και γεμίστε τις πιπεριές.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο πάνω και κάτω.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι νερό στο τηγάνι στα μισά του ψησίματος.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές με κους κους και Καλή σας Όρεξη!