Η κρέμα μελιτζάνας είναι τύπου πέστο, έχει μια πολύ ευέλικτη χρήση στην κουζίνα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κριτσίνια, ως σάλτσα για να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή ζυμαρικά. Η κρέμα μελιτζάνας είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί.
Υλικά:
2 μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
30 ml ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τρυπήστε με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάλτε από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρέστε τον πολτό κατά μήκος των άκρων και τη σάρκα της μελιτζάνας.
Βήμα 4
Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τυχόν νερό.
Βήμα 5
Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι σε ένα μίξερ.
Βήμα 6
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.
Βήμα 7
Περιμένετε μία ώρα πριν να σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!