ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κρέμα μελιτζάνας

    7
    Η κρέμα μελιτζάνας  είναι  τύπου πέστο, έχει μια πολύ ευέλικτη χρήση στην κουζίνα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε  σε κριτσίνια, ως σάλτσα για να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή ζυμαρικά. Η κρέμα μελιτζάνας είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί.

     

    Υλικά:


    2 μελιτζάνες
    1 σκελίδα  σκόρδο
    2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
    30 ml ελαιόλαδο
    Βασιλικός
    Αλάτι, πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

    Βήμα 2

    2
    Τοποθετήστε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τρυπήστε με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

    Βήμα 3

    3
    Βγάλτε από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρέστε  τον πολτό κατά μήκος των άκρων και  τη σάρκα της μελιτζάνας.


    Βήμα 4

    4
    Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τυχόν νερό.

    Βήμα 5

    5
    Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο, το βασιλικό,  το αλάτι, το  πιπέρι και το λάδι σε ένα μίξερ.


    Βήμα 6

    6
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.

    Βήμα 7

     7
    Περιμένετε μία ώρα πριν να σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Κρέμα μελιτζάνας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή