Η κρέμα μελιτζάνας είναι τύπου πέστο, έχει μια πολύ ευέλικτη χρήση στην κουζίνα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κριτσίνια, ως σάλτσα για να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή ζυμαρικά. Η κρέμα μελιτζάνας είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί.
Υλικά:
2 μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
30 ml ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-Y12GPSkXgGo/UdiDT-1iAhI/AAAAAAAAkGw/ulVfgPS7ciI/1_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Βήμα 2
![2 2](http://lh3.ggpht.com/-_oHkgpBvcXg/UdiDU9-71uI/AAAAAAAAkHA/edE8fen9ruw/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τρυπήστε με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-kdbymONUcbw/UdiDWWIC7pI/AAAAAAAAkHQ/lZCinx2YdEc/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρέστε τον πολτό κατά μήκος των άκρων και τη σάρκα της μελιτζάνας.
Βήμα 4
![4 4](http://lh6.ggpht.com/-mDqSMTe8iRg/UdiDXt4PGsI/AAAAAAAAkHg/6WPZN6d97WM/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τυχόν νερό.
Βήμα 5
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-eat3dqlR20E/UdiDYjog6uI/AAAAAAAAkHw/fT03bez1OjI/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι σε ένα μίξερ.
Βήμα 6
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-aoYTwsFhlWM/UdiDZ3_9ZOI/AAAAAAAAkIA/lmpNTvOpl-w/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.
Βήμα 7
![7 7](http://lh5.ggpht.com/-emltu7_MSkM/UdiDbGWM61I/AAAAAAAAkIQ/isF4H1Q9R7g/7_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Περιμένετε μία ώρα πριν να σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!