Ένα αλμυρό κέικ με λαχανικά που μπορείτε να το σερβίρετε σαν συνοδευτικό στο τραπέζι σας αλλά και σαν σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά:
3 αυγά100 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 ml γάλα
300 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια παρμεζάνα
1 κουταλάκι του μπέικιν πάουντερ
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
200 γραμμάρια πιπεριές
120 γραμμάρια φέτα
Αλάτι, πιπέρι, σουσάμι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλύνετε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε. Καθαρίζουμε το καρότο και το βράζουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη παρμεζάνα.
Βήμα 3
Κόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5
Προσθέστε το γάλα και στη συνέχεια το λάδι.
Βήμα 6
Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και τα λαχανικά μέσα στα αυγά και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 7
Τώρα προσθέστε την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
Βήμα 8
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη συνέχεια πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βήμα 9
Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Βήμα 10
Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!