Το cheesecake καραμέλα αφήνει μια γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο. Απολαύστε το!
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα90 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
200 ml συμπυκνωμένο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
6 γραμμάρια ζελατίνη
Υλικά για τη καραμέλα
150 γραμμάρια ζάχαρης
2 κουταλιές νερό
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-oorTQPrvnp4/UhdJRHXxRRI/AAAAAAAAlyI/AZ2Ixgdv4iM/1_thumb4.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 2
![2 2](http://lh5.ggpht.com/-Vt_j4_DRgnY/UhdJSnKXibI/AAAAAAAAlyY/Jia5K1cz9Ek/2_thumb5.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα. Συμπιέζεται και ισοπέδωσε τη βάση, βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
![3 3](http://lh5.ggpht.com/-rISImUhMvD0/UhdJULuZ_lI/AAAAAAAAlyo/JatjlE9-xRg/3_thumb4.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα καραμέλας. Βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, έτσι ώστε να μαλακώσει.
Βήμα 4
![4 4](http://lh5.ggpht.com/-wmVE-sc5hdw/UhdJVaH0I2I/AAAAAAAAly4/QpdFTGo2Khc/4_thumb5.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το τυρί, το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-hzeDCx7GpcE/UhdJWvX47TI/AAAAAAAAlzI/VVSQBJcZlRQ/5_thumb6.jpg?imgmax=800)
Πιέστε τη ζελατίνη και λιώστε τη σε μια κουταλιά της σούπας βραστό γάλα, προσθέστε τη στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-J2x-s0UuwOQ/UhdJYDQPrAI/AAAAAAAAlzY/8G4ouNBEVjM/6_thumb5.jpg?imgmax=800)
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βήμα 7
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-EiPd0ts3BAI/UhdJZS1Nw0I/AAAAAAAAlzo/-dTwk_rqHII/7_thumb5.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σκληρύνει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βήμα 8
![8 8](http://lh4.ggpht.com/-QAQeNrTbCgc/UhdJahDO6bI/AAAAAAAAlz4/gzGLZp6TJRA/8_thumb5.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε τη καραμέλα τώρα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Βήμα 9
![9 9](http://lh6.ggpht.com/-TLuu61Ry0G8/UhdJcGaOFnI/AAAAAAAAl0I/CGZwl1YHOfw/9_thumb5.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 10
![10 10](http://lh6.ggpht.com/-k10L_MxXlyk/UhdJeRLlRAI/AAAAAAAAl0Y/kUwRerCCfLU/10_thumb5.jpg?imgmax=800)
Μόλις η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
Βήμα 11
![11 11](http://lh5.ggpht.com/-m9GbuHLmlQE/UhdJf-7qf7I/AAAAAAAAl0o/rw8W-9jlj-g/11_thumb5.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει τέλεια.
Βήμα 12
![12 12](http://lh6.ggpht.com/-OT1lEvw75L4/UhdJhXcByPI/AAAAAAAAl04/UxKcA8UE2qk/12_thumb5.jpg?imgmax=800)
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η καραμέλα μας και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, την ρίχνουμε τώρα στο cheesecake και γαρνίρετε σε ολόκληρη την επιφάνεια του.
Βήμα 13
![13 13](http://lh4.ggpht.com/-RNvNcyRviyA/UhdJihQuCeI/AAAAAAAAl1I/SAvCVtt9s5c/13_thumb7.jpg?imgmax=800)
Αφαιρέστε το cheesecake από το καλούπι και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!