ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Cheesecake καραμέλα


    13
    Το cheesecake καραμέλα αφήνει μια γλυκιά  γεύση στον ουρανίσκο. Απολαύστε το!

    Υλικά:

    200 γραμμάρια  μπισκότα
    90 γραμμάρια  βούτυρο
    400 γραμμάρια  τυρί Φιλαδέλφεια
    200 ml συμπυκνωμένο γάλα
    200 ml κρέμα γάλακτος
    6 γραμμάρια ζελατίνη
    Υλικά για τη καραμέλα
    150 γραμμάρια  ζάχαρης
    2 κουταλιές νερό

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάζουμε  τα μπισκότα σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.


    Βήμα 2

    2
    Ανακατεύουμε  καλά και στη συνέχεια τα  ρίχνουμε σε μια  στρογγυλή φόρμα. Συμπιέζεται και ισοπέδωσε τη βάση, βάλτε τη  στο ψυγείο για 30 λεπτά.


    Βήμα 3

    3
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα καραμέλας. Βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, έτσι ώστε να  μαλακώσει.


    Βήμα 4

    4
    Προσθέτουμε το  τυρί, το  συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε.

    Βήμα 5

    5
    Πιέστε τη ζελατίνη και λιώστε τη  σε μια κουταλιά της σούπας βραστό γάλα, προσθέστε τη στο μείγμα και ανακατεύουμε.


    Βήμα 6

    6
    Χτυπάμε την κρέμα  γάλακτος στο μείγμα και ανακατεύουμε.


    Βήμα 7

    7
    Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και το  τοποθετούμε στο ψυγείο για να σκληρύνει για τουλάχιστον 3 ώρες.


    Βήμα 8

    8
    Ετοιμάστε τη καραμέλα τώρα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύετε.


    Βήμα 9

    9
    Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.


    Βήμα 10

    10
    Μόλις η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνει, χαμηλώνουμε  τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε


    Βήμα 11

    11
    Ανακατεύετε  μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει τέλεια.


    Βήμα 12

    12
    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η καραμέλα μας και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, την ρίχνουμε τώρα στο cheesecake και γαρνίρετε σε ολόκληρη την επιφάνεια του.


    Βήμα 13

    13
    Αφαιρέστε το cheesecake από το καλούπι και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Cheesecake καραμέλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή