
Μια καλοκαιρινή συνταγή με ζυμαρικά και θαλασσινά..
Υλικά:
500 γραμμάρια λινγκουίνιΛίγα Χόρτα
700 γραμμάρια μύδια
300 γραμμάρια κυδώνια
1 κόκκινη πιπεριά ή τσιλι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε τα μύδια σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για 30 λεπτά.
Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα χόρτα αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 3

Βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο και το τσίλι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε τα χόρτα, το αλάτι και ρίχνουμε και ελαιόλαδο.
Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε τα χόρτα από το τηγάνι, στο ίδιο τηγάνι βάλτε τα κυδώνια και τα μύδια και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, μαγειρέψτε μέχρι το κέλυφος των θαλασσινών να ανοίξει.
Βήμα 5

Καθαρίστε μερικά και αφήστε μερικά με το κέλυφος για να διακοσμήσετε τα πιάτα.
Βήμα 6

Προσθέστε τα χόρτα και μαγειρέψτε στο τηγάνι.
Βήμα 7

Μαγειρέψτε το λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε όταν γίνουν al dente τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
Βήμα 8

Σοτάρετε τα ζυμαρικά ένα λεπτό και σερβίρετε γαρνιρισμένα με θαλασσινά. Καλή σας Όρεξη!