
Η αλμυρή πίτα με φασολάκια, είναι μια διαφορετική λύση για να ετοιμάσετε τα αγαπημένα σας φασολάκια με διαφορετικό τρόπο, απολαύστε την!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια βουτύρου
60 γραμμάρια νερό
1 πρέζα από αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
500 γραμμάρια πράσινα φασόλια
3 αυγά
200 γραμμάρια τυρί cottage
125 γραμμάρια γιαούρτι λευκό
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
100 ml γάλα
1 φακελάκι του σαφράν ή κρόκο Κοζάνης
Αλάτι, βούτυρο
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλύνετε και κόψτε τα φασολάκια, βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και βράστε τα φασόλια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίστε τα μόλις γίνουν.
Βήμα 2

Τώρα προετοιμάστε τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι, ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια, σταδιακά προσθέστε το κρύο νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Βήμα 3

Σχηματίστε μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί cottage, τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το σαφράν.
Βήμα 5

Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα, στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο τυρί.
Βήμα 6

Ανοίγουμε την κρούστα ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια, σηκώστε τη με τη βοήθεια ενός πλάστη, τοποθετήστε τη σε μια βουτυρωμένη φόρμα και τσιμπήστε τη με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Βήμα 7

Στρώνουμε στη βάση το πρώτο στρώμα με τα φασόλια, στη συνέχεια καλύπτουμε με το μισό της κρέμας.
Βήμα 8

Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε απλώνοντας τη κρέμα και διακοσμούμε την πίτα τοποθετώντας τα φασόλια σε ένα ακτινικό μοτίβο σε όλη την επιφάνεια όπως στην εικόνα.
Βήμα 9

Ψήστε τη πίτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει πριν τη κόψετε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!