ΝΕΑ

    Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα


    9
    Η τάρτα με σύκα και αμύγδαλα έχει  κρέμα και αμύγδαλα και στη συνέχεια καλύπτεται  με καραμελωμένα σύκα. Ένας άλλος τρόπος για τη γέμιση είναι ανθότυρο και μέλι. Διαλέξτε τον δικό σας συνδυασμό και απολαυστε την!

    Υλικά:

    250 γραμμάρια αλεύρι
    50 γραμμάρια  αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    100 γραμμάρια βούτυρο
    2 αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


    Υλικά για την κρέμα
    4 κρόκοι αυγών
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    40 γραμμάρια αλάτι  
    200 ml της κρέμας γάλακτος
    250 γραμμάρια γάλακτος
    50 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    800 γραμμάρια  σύκα
    50 γραμμάρια  βούτυρο
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    1 κουταλιά  εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλιτζάνι  νερό
    20 γραμμάρια αμύγδαλα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ετοιμάστε τη ζύμη βάζοντας τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά στο κέντρο με το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα αυγά.



    Βήμα 2

    2
    Ζυμώστε γρήγορα όλα τα συστατικά και σχηματίστε μια μπάλα, τυλίξτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη  στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

    Βήμα 3

    3
    Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 5 mm βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια  φόρμα για τάρτες, απλώνουμε τη ζύμη μας και  τρυπήστε με τα δόντια ενός πιρουνιού, στη συνέχεια καλύψτε τη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Μετά  αφαιρέστε τη λαδόκολλα και ψήνουμε μερικά λεπτά.

    Βήμα 4

    4
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη  κρέμα, ρίξτε τους  κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, στη συνέχεια, ανακατέψτε ρίξτε το αλάτι  και τα  ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

    Βήμα 5

    5
    Προσθέστε την κρέμα και στη συνέχεια το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύουμε και βάλτε την κρέμα στη φωτιά.


    Βήμα 6

    6
    Μαγειρέψτε τη  κρέμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

    Βήμα 7

    7
    Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στη  ζύμη μας  και τη στρώνουμε   με μια σπάτουλα.

    Βήμα 8

    8
    Καραμελωμένα σύκα:  τα  πλένουμε  κάτω από το νερό, τα στεγνώνουμε, αφαιρούμε  τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε 4 μέρη. Σε ένα τηγάνι , λιώνουμε  το βούτυρο με τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτουμε  τα σύκα, τη βανίλια και ένα φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

    Βήμα 9

    9
    Καλύψτε την τάρτα με  τα σύκα και τα  αμύγδαλα και γαρνίρετε με τα  καραμελωμένα σύκα τοποθετημένα ακτινικά σε όλη την επιφάνεια, στη συνέχεια προσθέστε τα τεμαχισμένα αμύγδαλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!
    Τάρτα με σύκα και αμύγδαλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή