Μια νόστιμη συνταγή με χταπόδι και μακαρόνια..
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
700 ml πελτέ ντομάτας
1 κοτσάνι από σέλινο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Βασιλικός
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε το χταπόδι το κόβουμε στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το σέλινο με το καρότο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε όλα σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
Βήμα 3
Προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι, αλατίζουμε, ρίξτε το λευκό κρασί, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει μερικά λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε στο χταπόδι το πελτέ ντομάτας, βάλτε ένα καπάκι και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα προσθέτοντας φρέσκο βασιλικό. Καλή σας Όρεξη!