![5 5](http://lh4.ggpht.com/-JNgnlxk3QjA/UiLzsXwAdSI/AAAAAAAAmP0/Ptrz0TMAKXg/5_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Μια νόστιμη συνταγή με χταπόδι και μακαρόνια..
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
700 ml πελτέ ντομάτας
1 κοτσάνι από σέλινο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Βασιλικός
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-RFWWzLkrkNo/UiLzuGgDfUI/AAAAAAAAmQE/qsB9IHCphAI/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίστε το χταπόδι το κόβουμε στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-ZBhDHVPtTiw/UiLzvuhHIxI/AAAAAAAAmQU/3yleMkftty4/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψιλοκόψτε το σέλινο με το καρότο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε όλα σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-PFYzxqGp5bQ/UiLzxDWTcQI/AAAAAAAAmQk/qbHbFY1S62c/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι, αλατίζουμε, ρίξτε το λευκό κρασί, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει μερικά λεπτά.
Βήμα 4
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-ZLolmLsajM4/UiLzyZTwHPI/AAAAAAAAmQ0/71_mmAGh7_c/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίξτε στο χταπόδι το πελτέ ντομάτας, βάλτε ένα καπάκι και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-EhpU-jnld60/UiLzz5z1RPI/AAAAAAAAmRE/_GmT1faWQOk/5_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα προσθέτοντας φρέσκο βασιλικό. Καλή σας Όρεξη!