ΝΕΑ

    Κοκκινιστό χταποδακι με μακαρόνια

    5
    Μια νόστιμη συνταγή με χταπόδι και μακαρόνια..


    Υλικά:


    1 κιλό  χταπόδι
    700 ml πελτέ ντομάτας
    1 κοτσάνι από  σέλινο
    1 καρότο
    1 κρεμμύδι
    1/2 φλιτζάνι λευκό  κρασί
    Βασιλικός
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίστε το χταπόδι το κόβουμε στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

    Βήμα 2

    2
    Ψιλοκόψτε το σέλινο με το καρότο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε  όλα σε μια κατσαρόλα με το λάδι.

    Βήμα 3

    3
    Προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι, αλατίζουμε, ρίξτε το λευκό κρασί, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει  μερικά λεπτά.

    Βήμα 4

    4
    Ρίξτε  στο χταπόδι το πελτέ  ντομάτας, βάλτε ένα καπάκι και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

    Βήμα 5

    5
    Όταν η σάλτσα  είναι έτοιμη, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα  και  ανακατέψτε τα με τη σάλτσα  προσθέτοντας φρέσκο βασιλικό. Καλή σας Όρεξη!
    Κοκκινιστό χταποδακι με μακαρόνια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή