ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γεμιστό ψωμί

    6
    Λίγα λόγια για την ιστορία… Όλα ξεκίνησαν από τους ανθρακωρύχους στο Fairmont της Δυτικής Βιρτζίνια, πριν από 80 περίπου χρόνια, που στο καθημερινό τους δρομολόγιο προς το ορυχείο, αγόραζαν από το δρόμο μια φραντζόλα ψωμί και ένα pepperoni stick. Μια ημέρα ο Giuseppe "Joseph" Argiro, ένας Ιταλός ανθρακωρύχος, είχε τη φαεινή ιδέα, να κόψει το pepperoni σε μικρότερα κομμάτια να τα βάλει μέσα στο ζυμάρι του ψωμιού και να τα ψήσει μαζί. Αυτό ήταν!! Οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι αγόραζαν απ’ αυτόν τα μεσημεριανά τους γεύματα και για έναν επιπλέον λόγο! Δε χρειαζόταν συντήρηση!! Έγινε δε τόσο δημοφιλής η πατέντα του, που το 1927, εγκατέλειψε τα ορυχεία και άνοιξε αρτοποιείο (Cuntry Club Bakery).Το αρχικό pepperoni roll ήταν ένα φραντζολάκι από τραγανό ιταλικό ψωμί (15 – 25) cm με ολόκληρα pepperoni που έσκαγαν μύτη στις άκρες. Με τα χρόνια έχουν γίνει πολλές παραλλαγές, τόσο από τους φούρνους της περιοχής, όσο και από τις νοικοκυρές που έχουν αλλάξει τη συνταγή προκειμένου να πετύχουν τη δική τους.

     

    Υλικά:


    Για τη ζύμη
    1 μαργαρίνη soft
    2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
    2/3 της κούπας καυτό νερό (βραστό)
    2/3 της κούπας νερό κρύο
    1/3 της κούπας χλιαρό νερό
    3 κουταλιές  του γλυκού μαγιά ξερή
    5 κούπες αλεύρι

    Για τη γέμιση

    Σαλάμι pepperoni σε φέτες
    5 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά (gouda, cheddar, mozzarella και ξερή μυζήθρα)
    Για την Επικάλυψη

    1 αυγό αραιωμένο με νερό
    Σουσάμι, μαυροκούκι, δενδρολίβανο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    2
    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με 1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη και τα διαλύουμε με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα αραιό χυλο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη κουταλιά της σούπας το αλάτι και τη μαργαρίνη.Τα ανακατεύουμε λίγο με ένα μεγάλο πιρούνι.Προσθέτουμε το καυτό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι ώσπου να διαλυθούν τελείως τα υλικά του μίγματος.Ρίχνουμε το κρύο νερό και τέλος το μίγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι.Προσθέτουμε μία-μία τις κούπες με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, είμαστε εντάξει. Βάζουμε τότε τους γάντζους στο μίξερ και ζυμώνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια ζύμη εξαιρετικά ελαστική. Αν κολλάει λίγο στα χέρια ακόμη, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.Τη χωρίζουμε σε 5 κομμάτια και την ξεχνάμε για κανένα 5λεπτο. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε σε ολόκληρη την επιφάνειά του.


    Βήμα 2

    3

    Τοποθετούμε επάνω ένα κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε πολύ εύκολα με τα δάχτυλά μας. Γυρνάμε τη ζύμη και από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Είναι εκπληκτικό πόσο εύκολα και με πόση ελαστικότητα ανοίγει η ζύμη. Όταν θεωρήσουμε ότι το μέγεθος ανοίγματος μας καλύπτει, τοποθετούμε πάνω της φέτες pepperoni που στη συνέχεια τις καλύπτουμε με 1 κούπα τυριά.    
    Πιάνουμε τη ζύμη από την άκρη της μεγάλης ακμής της και αρχίζουμε να διπλώνουμε προς τα μέσα, καλύπτοντας έτσι όλη τη γέμιση. Όταν φθάσουμε στην άλλη πλευρά, ανασηκώνουμε τη ζύμη, την τεντώνουμε και κολλάμε το ρολό. Αναδιπλώνουμε προς τα μέσα και τη ζύμη στα άκρα. Βάζουμε το Roll να καθίσει σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, με τις ενώσεις και τα διπλωμένα άκρα προς τα κάτω.Με ένα κοφτερό μαχαίρι προξενούμε ελαφρές εγκοπές στην επιφάνεια του ζυμαριού.Αλείφουμε την επιφάνεια με το διαλυμένο αυγό και σκορπίζουμε πάνω της, το σουσάμι το μαυροκούκι και το δενδρολίβανο.


    Βήμα 3

    5
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Χρησιμοποιήστε  αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα.Τοποθετούμε το πρώτο ταψί στη 2η θέση από κάτω προς τα πάνω, και ψήνουμε για 7 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά.΄


    Βήμα 4

    7

    Η μυρωδιά μας έχει συνεπάρει και το θέαμα που αντικρίζουμε στο άνοιγμα της πόρτας του φούρνου συγκλονιστικό!!Αφήνουμε το ένα ταψί να κρυώσει λίγο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος με το 2ο ταψί.


    Βήμα 5

    1
    Όταν κρυώσει αρκετά (5 λεπτά αρκούν), χωρίζουμε κάθε ρολό σε 5-6 κομμάτια και σερβίρουμε.Η ζύμη είναι η πιο αφράτη, ελαστική και ανάλαφρη που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!


    Βήμα 6

    6
    Ποτισμένη και αρωματισμένη από τα υγρά των τυριών και του αλλαντικού εκτοξεύει την απόλαυση στα ύψη!!! Καλή σας Όρεξη!
    Γεμιστό ψωμί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή