Μια νέα συνταγή με λαχανοντολμαδες όπου στη γέμιση τους χρησιμοποιήσαμε λουκάνικο και καπνιστό τυρί. Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!
Υλικά:
6 φύλλα από λάχανο200 γραμμάρια λουκάνικο
100 γραμμάρια καπνιστό τυρί
1 αυγό
2 κουταλιές παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώνουμε το λουκάνικο και μαγειρέυουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα και το λευκό κρασί.
Βήμα 2
Όταν ροδίσουν καλά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα αυγό, μια κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Πλένουμε τα φύλλα από το λάχανο μας και τα αφήνουμε ένα - ένα κάθε φορά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Βήμα 4
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε τα να στεγνώσουν.
Βήμα 5
Πάρτε ένα φύλλο από το λάχανο, βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Βήμα 6
Προσθέστε μερικά κομμάτια από το καπνιστό τυρί.
Βήμα 7
Τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 8
Καλύψτε τους λαχανοντολμάδες με βούτυρο.
Βήμα 9
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 11
Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας Όρεξη!