![12 12](http://lh6.ggpht.com/-P1E6u00AbTI/Utq2QXhmtKI/AAAAAAAArSA/4wGNRbgrfjA/12_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Μια νέα συνταγή με λαχανοντολμαδες όπου στη γέμιση τους χρησιμοποιήσαμε λουκάνικο και καπνιστό τυρί. Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!
Υλικά:
6 φύλλα από λάχανο200 γραμμάρια λουκάνικο
100 γραμμάρια καπνιστό τυρί
1 αυγό
2 κουταλιές παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-dleUnXEyv18/Utq2SLTyn6I/AAAAAAAArSQ/mfsQm1a5f24/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Λιώνουμε το λουκάνικο και μαγειρέυουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα και το λευκό κρασί.
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-DFz1IqPbing/Utq2TZcmvTI/AAAAAAAArSg/l6OXuN7DvdA/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν ροδίσουν καλά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα αυγό, μια κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-cb_sdaxW3AA/Utq2Uy6uc3I/AAAAAAAArSw/QzEZhTDa1lk/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλένουμε τα φύλλα από το λάχανο μας και τα αφήνουμε ένα - ένα κάθε φορά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Βήμα 4
![4 4](http://lh5.ggpht.com/-Q8KP-LgofEU/Utq2Wkk8MAI/AAAAAAAArTA/DhvJD0JXon8/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε τα να στεγνώσουν.
Βήμα 5
![5 5](http://lh4.ggpht.com/-kn2_1OYLi0Q/Utq2YA4JxGI/AAAAAAAArTQ/BVEPMRU_BNg/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πάρτε ένα φύλλο από το λάχανο, βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Βήμα 6
![6 6](http://lh4.ggpht.com/-MThXA3MIIcg/Utq2ZnzHqoI/AAAAAAAArTg/tgWiCnPBlBw/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε μερικά κομμάτια από το καπνιστό τυρί.
Βήμα 7
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-kRY7u1dBDv4/Utq2a8oQ0zI/AAAAAAAArTw/-yxzktcXL8c/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-HCSe5zVrPk0/Utq2cdXidyI/AAAAAAAArUA/i6lw6birENo/8_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 8
![9 9](http://lh4.ggpht.com/-5it2FKIXoak/Utq2d0aW37I/AAAAAAAArUQ/198GWkVyIPA/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε τους λαχανοντολμάδες με βούτυρο.
Βήμα 9
![10 10](http://lh5.ggpht.com/-fKIrJv0Bl0g/Utq2fey5lMI/AAAAAAAArUg/n2OrPG5k4uQ/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 10
![11 11](http://lh3.ggpht.com/-2g-aljqP4xg/Utq2goVaPrI/AAAAAAAArUw/Ln1g4qTPQG0/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 11
![12 12](http://lh4.ggpht.com/-CrNe0CEdf3c/Utq2iC2BxRI/AAAAAAAArVA/eHO3ACYlNBE/12_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας Όρεξη!