Στριφτάρια με μοτσαρέλα, μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε! Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
(για 20 στριφτάρια)
500 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια γάλα
15 γραμμάρια μαγιά
50 γραμμάρια βούτυρο
8 γραμμάρια αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
100 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
20 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Ελαιόλαδο, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το μαλακό βούτυρο.
Βήμα 4
Σχηματίζουμε μια μπάλα και τη τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο για μίση ώρα.
Βήμα 5
Στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και βασιλικό ή ρίγανη αν σας αρέσει.
Βήμα 6
Ανοίγουμε τη ζύμη από το ψυγείο, με τον πλάστη και τη καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα της σάλτσας, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Τυλίγουμε σε ένα ρολό.
Βήμα 8
Κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί, αφήστε τα φουσκώσουν για μιάμιση ώρα.
Βήμα 9
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ένα ψιλόβροχο ελαιόλαδο.
Βήμα 10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Καλή σας Όρεξη!