Το Tempura είναι ένα ιαπωνικό πιάτο με λαχανικά ή ψάρια. Εμείς σας παρουσιάζουμε τη συνταγή με τα λαχανικά, εσείς επιλέξτε όποια σας αρέσει!
Υλικά:
1 κρόκο αυγού160 ml μεταλλικό νερού
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κολοκυθάκια
1 κουνουπίδι
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε το κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μπαστουνάκια.
Βήμα 3
Τώρα προετοιμάζουμε το μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τον κρόκο αυγού με το κρύο νερό από το ψυγείο.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε, αλλά όχι πάρα πολύ.
Βήμα 6
Προσθέστε μερικά παγάκια, ρίξτε τα κομμάτια των λαχανικών στο κουρκούτι.
Βήμα 7
Τηγανίζουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι.
Βήμα 8
Όταν τα λαχανικά γίνουν χρυσά στο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περίσσιο λάδι. Σερβίρετε ζεστό με συνοδευτική σάλτσα σόγιας. Καλή σας Όρεξη!