
Τα μπισκότα με καλαμποκάλευρο ή galletas de maicena είναι ένα βραζιλιάνικο γλυκό φτιαγμένο από συμπυκνωμένο γάλα, χωρίς γλουτένη, νόστιμα μπισκότα που μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας ή μερεντας .
Υλικά:
1 κρόκο αυγού125 γραμμάρια βούτυρο
175 ml συμπυκνωμένο γάλα
250 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού
(για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και 125 αλεύρι καλαμποκάλευρο)
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος βανίλιας
Συνταγή:
Βήμα 1

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το μαλακό βούτυρο.
Βήμα 2

Στη συνέχεια, προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3

Προσθέτουμε τώρα τη ζάχαρη, το άμυλο αραβοσίτου και τη βανίλια και ζυμώνουμε.
Βήμα 4

Μόλις η ζύμη μας στέκεται βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρές μπάλες.
Βήμα 5

Τις τοποθετούμε στο ταψί κρατώντας μια ορισμένη απόσταση μεταξύ ενός μπισκότου και το άλλου γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Βήμα 6

Πιέστε κάθε μπάλα με τα δόντια ενός πιρουνιού, όπως στη παραπάνω εικόνα.
Βήμα 7


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά
Βήμα 8

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ότι γέμιση θέλουμε. Καλή σας Όρεξη!