![15 15](http://lh5.ggpht.com/-af8kG3dB12o/UyXGyLJz5sI/AAAAAAAAtYg/_cgCxbCqUUM/15_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ένα γλυκό τηγανητό σαν «σφουγγάρι» λόγω της ιδιαίτερης μορφής και απαλότητα της πίτας, η οποία διογκώνεται στο μαγείρεμα και παίρνει ένα ακανόνιστο σχήμα σαν ένα πραγματικό σφουγγάρι.
Υλικά:
200 ml νερό40 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
175 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
4 αυγά
350 γραμμάρια τυρί cottage
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
40 γραμμάρια φιστίκια
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh3.ggpht.com/-kFf6way8eUk/UyXGzwUyrOI/AAAAAAAAtYw/Yv-KJM154oY/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![2 2](http://lh3.ggpht.com/-UzNipVp_dbU/UyXG1hVDSPI/AAAAAAAAtZA/RwKH9TDuGEo/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το τυρί σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο.
Βήμα 2
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-DS2kC1zrSTY/UyXG3Nya9PI/AAAAAAAAtZQ/h9f-HCl0zwg/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 3
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-TkD9mlJsDaE/UyXG4rtH0qI/AAAAAAAAtZg/PC42R8PnRWk/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε το αλεύρι.
Βήμα 4
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-gOJkj_z7mR0/UyXG6FdN-TI/AAAAAAAAtZw/Z_0SuXh45Dw/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 5
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-V_mBvC91MEU/UyXG7uXf4lI/AAAAAAAAtaA/OSCs514_hqE/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-GM1WY0j_I_o/UyXG9ELkHaI/AAAAAAAAtaQ/A-QiEDyhUxY/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφού κρυώσει, προσθέστε τα αυγά ένα –ένα και ανακατέψτε.
Βήμα 7
![8 8](http://lh5.ggpht.com/-ODBilP_-Mws/UyXG-oKhoUI/AAAAAAAAtag/rF5wn8U994I/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![9 9](http://lh5.ggpht.com/-UIBItDgcYo8/UyXHAMmzr4I/AAAAAAAAtaw/w4FxEyALprE/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τηγανίζουμε το ζυμάρι στο τηγάνι μια μια κουτάλια, δεν βάζουμε περισσότερο από 2-3 κουταλιές της σούπας σε μια τηγάνια.
Βήμα 8
![10 10](http://lh3.ggpht.com/-CQuBbLnRh5Y/UyXHBjGnZvI/AAAAAAAAtbA/sOKQhICLDFQ/10_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
![11 11](http://lh5.ggpht.com/-u-_IvoRjJ7o/UyXHDS6KXQI/AAAAAAAAtbQ/8NyfNzcZvN4/11_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύετε συχνά μέχρι να φουσκώσουν για τα καλά και αφήστε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 9
![12 12](http://lh3.ggpht.com/-1bZy3vhq1vQ/UyXHE9sSN-I/AAAAAAAAtbg/AJUbHRfztEU/12_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν γίνουν χρυσά και διπλασιαστεί ο όγκος τους, αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 10
![13 13](http://lh5.ggpht.com/-LYTQC1SRu-U/UyXHGZHywzI/AAAAAAAAtbw/Vx_CI2Ndfcw/13_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν κρυώσει, στη συνέχεια, παίρνουμε το τυρί κρέμα από το ψυγείο και περιχύνουμε από πάνω με άφθονη κρέμα.
Βήμα 11
![14 14](http://lh6.ggpht.com/-6N4iMOkrF98/UyXHH2xBvbI/AAAAAAAAtcA/mLgd-xY0WvA/14_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και σερβίρετε.
Βήμα 12
![16 16](http://lh6.ggpht.com/-ZUHF1_WHtrM/UyXHJZM3XmI/AAAAAAAAtcQ/ylbxjPPaq0A/16_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλή σας Όρεξη!