
Ένα γλυκό τηγανητό σαν «σφουγγάρι» λόγω της ιδιαίτερης μορφής και απαλότητα της πίτας, η οποία διογκώνεται στο μαγείρεμα και παίρνει ένα ακανόνιστο σχήμα σαν ένα πραγματικό σφουγγάρι.
Υλικά:
200 ml νερό40 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
175 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
4 αυγά
350 γραμμάρια τυρί cottage
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
40 γραμμάρια φιστίκια
Συνταγή:
Βήμα 1


Βάλτε το τυρί σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο.
Βήμα 2

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 3

Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε το αλεύρι.
Βήμα 4

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 5

Βάλτε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6

Αφού κρυώσει, προσθέστε τα αυγά ένα –ένα και ανακατέψτε.
Βήμα 7


Τηγανίζουμε το ζυμάρι στο τηγάνι μια μια κουτάλια, δεν βάζουμε περισσότερο από 2-3 κουταλιές της σούπας σε μια τηγάνια.
Βήμα 8


Ανακατεύετε συχνά μέχρι να φουσκώσουν για τα καλά και αφήστε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 9

Όταν γίνουν χρυσά και διπλασιαστεί ο όγκος τους, αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 10

Όταν κρυώσει, στη συνέχεια, παίρνουμε το τυρί κρέμα από το ψυγείο και περιχύνουμε από πάνω με άφθονη κρέμα.
Βήμα 11

Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και σερβίρετε.
Βήμα 12

Καλή σας Όρεξη!