
Η πράσινη ζύμη με σπανάκι είναι μια παραλλαγή της κλασικής φρέσκιας ζύμης, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη ζυμαρικών που σας αρέσει, από λαζάνια, ταλιατέλες ή ραβιόλια.
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι3 αυγά
150 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
1 πρέζα αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε το σπανάκι και μαγειρέψτε στον ατμό για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και τοποθετήστε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 4

Ξεκινήστε να εργάζεστε τη ζύμη ξεκινήστε με τα αυγά στο κέντρο.
Βήμα 5

Προσθέτουμε το σπανάκι και ζυμώστε τη ζύμη για περίπου δέκα λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
Βήμα 6

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το να σταθεί για 1 με 2 ώρες.
Βήμα 7

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη για να πάρει το σχήμα ζυμαρικών που προτιμάτε.