![8 8](http://lh6.ggpht.com/-nKDqeZyfbDY/UyXMFc6XuII/AAAAAAAAtco/toJvAk9x5E0/8_thumb%25255B16%25255D.jpg?imgmax=800)
Η πράσινη ζύμη με σπανάκι είναι μια παραλλαγή της κλασικής φρέσκιας ζύμης, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη ζυμαρικών που σας αρέσει, από λαζάνια, ταλιατέλες ή ραβιόλια.
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι3 αυγά
150 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
1 πρέζα αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-Xae01gG1aoA/UyXMG8uYOcI/AAAAAAAAtc4/cEZGp2FdpPE/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλένουμε το σπανάκι και μαγειρέψτε στον ατμό για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Βήμα 3
![4 4](http://lh4.ggpht.com/-xf2J5hFNtro/UyXMLeV925I/AAAAAAAAtdo/elniURKGe8o/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και τοποθετήστε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 4
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-gWVtv2vf0GE/UyXMM3DGqDI/AAAAAAAAtd4/A0AU4-TJ0wg/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ξεκινήστε να εργάζεστε τη ζύμη ξεκινήστε με τα αυγά στο κέντρο.
Βήμα 5
![6 6](http://lh5.ggpht.com/-Iu6Z-pTbVjY/UyXMOTZaqhI/AAAAAAAAteI/XhtVLQLAWpM/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το σπανάκι και ζυμώστε τη ζύμη για περίπου δέκα λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
Βήμα 6
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-uciULjATSwg/UyXMQIp18tI/AAAAAAAAteY/LNgMLfPtL6s/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το να σταθεί για 1 με 2 ώρες.
Βήμα 7
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-qgfC9cFsBYE/UyXMRmdn2dI/AAAAAAAAteo/ZUn1q2_IdDE/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη για να πάρει το σχήμα ζυμαρικών που προτιμάτε.