Αρωματική ζάχαρη με βότανα και μπαχαρικά όπως μέντα, λεμόνι και κανέλα, για όσους δεν τους αρέσει η έντονη γεύση του αλκοόλ, αφού περάσει ένας μήνας και τα αφαιρέσουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού, μπορείτε να τα κάψετε με έναν αναπτήρα να εξασθενίσει λίγο η αλκοόλη και στη συνέχεια το δοκιμάζουμε.
Υλικά:
300 γραμμάρια ζάχαρη σε κύβους300 ml αλκοόλη
1 φλούδα από λεμόνι
Μέντα
Κανέλα
Συνταγή:
Βήμα 1
Αποστειρώνουμε τα βάζα στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα, τοποθετήστε το πρώτο στρώμα από κύβους ζάχαρης στο εσωτερικό τους.
Βήμα 2
Τοποθετήστε στη ζάχαρη τη γεύση που έχετε επιλέξει βάζοντας εναλλάξ στις στρώσεις ζάχαρης μάσα στο κάθε βάζο.
Βήμα 3
Καλύψτε με το αλκοόλ, κλείστε τα βάζα και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι για 1 μήνα.
Βήμα 4
Μετά από 30 ημέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κύβους με ένα κουταλάκι του γλυκού. Δοκιμάστε τες!