
Τα πράσινα λαζάνια μπολονέζ με ζύμη από σπανάκι είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
150 γραμμάρια σπανάκι, καθαρισμένα
1 πρέζα από αλάτι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κοτσάνι σέλινο
700 γραμμάρια κιμάς
100 γραμμάρια μπέικον
500 γραμμάρια πάστα ντομάτας
Λάδι
Αλάτι
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
700 ml σάλτσα
100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
Συνταγή:
Βήμα 1


Προετοιμάζουμε τη σάλτσα μπολονέζ ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Τώρα προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε.
Βήμα 2

Στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και ρίχνουμε μέσα το κρασί .
Βήμα 3


Προσθέστε τον πολτό ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε τη σάλτσα μπολονέζ σε χαμηλή φωτιά για μια-δυο ώρες.
Βήμα 4


Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη πράσινη ζύμη μας. Πλένουμε το σπανάκι και μαγειρέψτε σε ατμό για περίπου δέκα λεπτά. στεγνώστε τα καλά, στη συνέχεια, το κόβουμε.
Βήμα 5

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι. Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη από το κέντρο.
Βήμα 6

Προσθέστε το σπανάκι και ζυμώνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη γίνεται πολύ κολλώδες.
Βήμα 7

Σχηματίστε μια μπάλα, καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά.
Βήμα 8

Κόψτε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.
Βήμα 9

Το τοποθετούμε στη μηχανή για να φτιάξουμε τα φύλλα μας με πάχος λίγων χιλιοστών.
Βήμα 10


Τώρα τα ζεματίζουμε τα πράσινα φύλλα ζυμαρικών σε ένα μεγάλο τηγάνι με άφθονο αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι ελιάς.
Βήμα 11

Σηκώστε τα φύλλα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα καθαρό πανί.
Βήμα 12

Τώρα στρώνουμε τα πράσινα λαζάνια μπολονέζ στο κάτω μέρος σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ένα στρώμα σάλτσας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Βάζουμε περίπου 6 στρώσεις λαζάνια εναλλάξ.
Βήμα 13

Ψήστε τα λαζάνια μπολονέζ στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 14

Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!