
Μια γλυκιά τάρτα με ασπράδια αυγών και μαρμελάδα, μπορείτε να προσθέσετε όποια γεύση μαρμελάδας θέλετε.
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι80 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βουτύρου
70 γραμμάρια ασπράδια αυγών
1 πρέζα μαγειρική σόδα
1 ξύσμα λεμονιού
250 γραμμάρια μαρμελάδα
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2

Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας και προσθέστε τα ασπράδια των αυγών.
Βήμα 3

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, στη συνέχεια, τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Βήμα 5

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι τη ζύμη, αφαιρούμε τη περίσσεια ζύμη γύρω από τις άκρες και καλύψτε με μαρμελάδα.
Βήμα 6


Με τις λωρίδες ζύμης που αφαιρέσατε σχεδιάστε μικρά αστεράκια συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τη να κρυώσει.
Βήμα 7

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!