Σοκολατένια μικρά κρουασάν για να τα απολαυσετε στο πρωινό σας αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά:
(για 20 κρουασάν)
400 γραμμάρια αλεύρι
12 γραμμάρια νωπή μαγιά
200 ml νερό
80 γραμμάρια ζάχαρης
60 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι μέλι
1 ξύσμα λεμονιού
20 αυγά σοκολατένια
Κρυσταλλική ζάχαρη
Συνταγή:
Βήμα 1
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το μέλι και τη μαγιά σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα λεμονιού.
Βήμα 3
Αναμείξτε τα πάντα για να σχηματίσει ένα μείγμα, τότε κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη σε νερό.
Βήμα 4
Ζυμώνουμε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βήμα 5
Πλάστε ένα καρβέλι και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 6
Πάρτε τη ζύμη, χωρίστε την σε 2 και κόψτε ορθογώνιες λωρίδες. Στη συνέχεια, κόψτε πολλά τρίγωνα.
Βήμα 7
Πάρτε κάθε τρίγωνο και την άκρη της βάσης τοποθετούμε ένα αυγό.
Βήμα 8
Τυλίγουμε σε κρουασάν.
Βήμα 9
Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Βήμα 10
Αλείψτε με λίγο γάλα τώρα και καλύψτε τα κρουασάν με κρυσταλλική ζάχαρη.
Βήμα 11
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!