
Ζυμαρικά με σπαράγγια και μπέικον δοκιμάστε ένα πολύ νόστιμο συνδυασμό με ζυμαρικά και σπαράγγια που δένουν οι γεύσεις μεταξύ τους με την προσθήκη και του μπέικον.
Υλικά:
250 γραμμάρια ζυμαρικά200 γραμμάρια σπαράγγια
100 γραμμάρια μπέικον
25 γραμμάρια σιτηρών
1/2 κρεμμύδι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1


Καθαρίστε τα σπαράγγια και στη συνέχεια τα βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3


Σήκωσε τα μισά σπαράγγια, τα μεγαλύτερα, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα, ένα ψιλόβροχο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει κρέμα.
Βήμα 4

Στο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους και τα τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε και όταν γίνουν al dente και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 6

Προσθέστε την κρέμα με τα σπαράγγια και σοτάρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι για ένα λεπτό.
Βήμα 7

Στη συνέχεια σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!