ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μαρμελάδα φράουλα

    14
    Η σπιτική  μαρμελάδα φράουλα είναι ποιο υγιεινή και ποιο γευστική,  οι φράουλες  πρέπει να είναι ώριμες έτσι ώστε να διατηρηθεί όλη τη γεύση τους,  για μια νόστιμη  μαρμελάδα.

     

    Υλικά:

    (για 3 βάζα)
    1 κιλό  φράουλες
    500 γραμμάρια ζάχαρη
    1  λεμόνι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Καθαρίστε τις φράουλες  αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλύνετε τες  κάτω από τρεχούμενο νερό, να στεγνώσουν  πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

    Βήμα 2

    3 4
    Κόβουμε τις  φράουλες  σε μικρά κομμάτια, τις  βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατέψτε, σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη ταινία και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

    Βήμα 3

    5 6
    Ξεκινήστε το μαγείρεμα, βάζοντας τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

    Βήμα 4

    7
    Τώρα πολτοποιήστε τη μαρμελάδα φράουλα με ένα μίξερ.


    Βήμα 5

    8 9
    Κάντε το τεστ για να δείτε αν στέκεται στο πιάτο.

    Βήμα 6

    10
    Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

    Βήμα 7

    11 12
    Κλείστε και αναποδογυρίστε τα βάζα.

    Βήμα 8

    13
    Όταν έχουν κρυώσει εντελώς,  αποθηκεύουμε  τα βάζα με τη  μαρμελάδα φράουλα στο ντουλάπι. Στη συνέχεια, τη στιγμή που θα ανοίξετε τα βαζάκια,  αποθηκεύεται  τη μαρμελάδα φράουλα  στο ψυγείο.
    Μαρμελάδα φράουλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή