Αυτά τα κεφτεδάκια με πατάτες και κολοκυθάκια είναι νόστιμα, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο ή τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι και σίγουρα θα αρέσουν και στα παιδιά σας. Αν θέλετε να κάνετε τα κεφτεδάκια ακόμα ποιο ελαφρύτερα μπορείτε να παραλείψετε το τυρί.
Υλικά:
250 γραμμάρια πατάτες200 γραμμάρια κολοκυθάκια
1 αυγό
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια κασέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, λάδι, φρυγανιά τριμμένη
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό που βράζει για 40 λεπτά.
Βήμα 2
Πλύνετε τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα με ένα τρίφτη με μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 3
Μόλις γίνουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τες και προσθέστε τες στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Βήμα 4
Προσθέστε το δυόσμο, το τυρί παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6
Πλάθουμε σε μπάλες, και προσθέστε τα κομμάτια του τυριού στο εσωτερικό τους.
Βήμα 7
Τα τυλίγουμε σε μπάλες και τα περνάμε στη τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 8
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 9
Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και Καλή σας Όρεξη!