
Αυτά τα κεφτεδάκια με πατάτες και κολοκυθάκια είναι νόστιμα, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο ή τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι και σίγουρα θα αρέσουν και στα παιδιά σας. Αν θέλετε να κάνετε τα κεφτεδάκια ακόμα ποιο ελαφρύτερα μπορείτε να παραλείψετε το τυρί.
Υλικά:
250 γραμμάρια πατάτες200 γραμμάρια κολοκυθάκια
1 αυγό
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια κασέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, λάδι, φρυγανιά τριμμένη
Συνταγή:
Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό που βράζει για 40 λεπτά.
Βήμα 2

Πλύνετε τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα με ένα τρίφτη με μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 3

Μόλις γίνουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τες και προσθέστε τες στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Βήμα 4

Προσθέστε το δυόσμο, το τυρί παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6

Πλάθουμε σε μπάλες, και προσθέστε τα κομμάτια του τυριού στο εσωτερικό τους.
Βήμα 7

Τα τυλίγουμε σε μπάλες και τα περνάμε στη τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 8

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 9

Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και Καλή σας Όρεξη!