Μια πίτσα με μια πολύ μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι, μαγιά και νερό, καρυκευμένο με το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τις ελιές και παραδοσιακά μαγειρεμένο στο φούρνο.
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι300 γραμμάρια σιμιγδάλι
10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 150 γραμμάρια ξερή μαγιά
350 ml νερό
10 γραμμάρια αλάτι
15 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ντοματίνια
50 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώστε τη μαγιά σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.Τώρα προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε τη ζύμη ζωηρά, στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα, σχηματίστε μια μπάλα, την αφήνουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 4
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια σας σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 5
Καλύψτε τη ζύμη με ντοματίνια κομμένα στη μέση και πράσινες ελιές και αφήστε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 6
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!