Η γεμιστή πίτα τηγανίζεται στο τηγάνι 10 λεπτά. Η γέμιση περιέχει ζαμπόν και καπνιστό τυρί εμπλουτισμένο με αγκινάρες. Εάν έχετε καλεσμένους, και ξαφνικά θα πρέπει να ετοιμάσετε κάτι νόστιμο για δείπνο ή φαντάζεστε κάτι σαν μια πίτσα την τελευταία στιγμή, αυτή είναι η συνταγή για σας.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι150 γραμμάρια νερό
6 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
6 γραμμάρια αλάτι
Για τη γέμιση:
100 γραμμάρια καπνιστό τυρί
100 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια αγκινάρες σε λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Βήμα 2
Χωρίστε σε 2 μέρη.
Βήμα 3
Απλώστε τη πρώτη ζύμη.
Βήμα 4
Στρώνουμε το ζαμπόν, το τυρί και τις αγκινάρες.
Βήμα 5
Στρώστε με την υπόλοιπη ζύμη και σφραγίστε τις άκρες καλά.
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια, τοποθετούμε τι πίτα μας στο τηγάνι και κλείστε με ένα καπάκι.
Βήμα 7
Μετά από 5 λεπτά, γυρίστε τη πίτα, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 8
Σερβίρετε τη πίτα σας και να απολαύσετε το γεύμα σας. Καλή σας Όρεξη!