
Το ψωμί με ντομάτα έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, είναι μαλακό και γευστικό! Δοκιμάστε το!
Υλικά:
200 ml νερό10 γραμμάρια νωπή μαγιά
400 γραμμαρίων από αλεύρι τύπου 00
2 κουταλιές λάδι
80 γραμμάρια πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι αλάτι
Βασιλικός
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο νερό.
Βήμα 2

Τώρα προσθέστε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη πάστα ντομάτας και το αλάτι.
Βήμα 3

Ζυμώνουμε τη ζύμη και σταματάμε όταν η ζύμη είναι μαλακή και δεν κολλάει.
Βήμα 4

Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 5

Πάρτε τη ζύμη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Βήμα 6

Διαμορφώστε τη ζύμη σε έναν κύλινδρο.
Βήμα 7

Στη συνέχεια σχηματίζουμε μια πλεξούδα.
Βήμα 8

Βάλτε το ψωμί με ντομάτα στο ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μία ώρα.
Βήμα 9

Ψήνουμε το ψωμί με ντομάτα στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 5 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε στις 180 και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή επιτυχία!