
Η συνταγή για αυτό το κέικ με ανανά με χυμό ανανά στο μείγμα αντί για γάλα, και η παρουσία των κονσερβοποιημένων φρούτων ταιριάζει απόλυτα στο κέικ, καθιστώντας το απαλό και αρωματισμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ανανά.
Υλικά:
120 γραμμάρια ζάχαρη3 αυγά
120 γραμμάρια φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
280 γραμμάρια αλεύρι
100 ml χυμό ανανά
500 γραμμάρια ανανά σε σιρόπι
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να είναι αφρώδες.
Βήμα 2

Προσθέστε το λάδι και το χυμό του ανανά σε σιρόπι.
Βήμα 3

Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 4

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Βήμα 6

Προσθέστε στο κέικ με φέτες ανανά.
Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς το κέικ ανανά για περίπου 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
