![14 14](http://lh3.ggpht.com/-VvPx04l7g5w/VG9_iVny3OI/AAAAAAAA0hg/5H34BJscOwQ/14_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Το Λουλούδι της Μεσογείου είναι ένα απλό μίγμα της ζύμης για τσουρέκι γεμιστό με μεσογειακές γεύσεις, όπως η μελιτζάνα, ντομάτα και μοτσαρέλα, για παράδειγμα, στριμμένα σαν να μοιάζουν με ένα λουλούδι.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00220 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
50 γραμμάρια βουτύρο
14 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
Για τη γέμιση:
2 μελιτζάνες
5 ντοματίνια
250 γραμμάρια καπνιστό τυρί
Μαύρες ελιές
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-1Qb8w0ifLcg/VG9_j20-lyI/AAAAAAAA0hw/dGchLy5gmdY/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε 3/4 από το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-T9rW6c5fCZs/VG9_lvPKdAI/AAAAAAAA0iA/-LfrwnaQ2yQ/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το βούτυρο και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη.
Βήμα 3
![3 3](http://lh6.ggpht.com/-i4q_3me4hN4/VG9_nHQmoTI/AAAAAAAA0iQ/ETPBgKRY5A4/3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ελαστικό.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-8_R-4RefdS8/VG9_ocMKurI/AAAAAAAA0ig/-vcJUvmpYmE/4_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-dDTRheI15Ec/VG9_phY_j2I/AAAAAAAA0iw/Q-H1ljlBwCI/5_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε τη να φουσκώσει καλυμμένη για 2 ώρες.
Βήμα 5
![6 6](http://lh4.ggpht.com/-KorAICs2Spw/VG9_rFckcSI/AAAAAAAA0jA/-YLNUdmyA10/6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, πλένετε τις μελιτζάνες, και τις κόβουμε σε κύβους.
Βήμα 6
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-CMHB3ShAJws/VG9_sz5gxpI/AAAAAAAA0jQ/6L0ikn8xWH0/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, τις ντομάτες και το βασιλικό.
Βήμα 7
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-Kmx8675N-Eg/VG9_unUAkoI/AAAAAAAA0jg/oLTZOOaj-9U/8_thumb%25255B11%25255D.jpg?imgmax=800)
![9 9](http://lh5.ggpht.com/-7aWzSezbVEo/VG9_wGUhfzI/AAAAAAAA0jw/8NzEoM42x1I/9_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Πάρτε τη ζύμη και ανοίξτε τη σε μια επιφάνεια εργασίας.
Βήμα 8
![10 10](http://lh5.ggpht.com/-Z5IMYvyECGc/VG9_xS70EuI/AAAAAAAA0kA/2TyndGMbm8g/10_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![11 11](http://lh3.ggpht.com/-gZNk5N1sb8w/VG9_y-Qc3bI/AAAAAAAA0kQ/a_chJolGKP4/11_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα κύκλο, προσθέστε το καπνιστό τυρί σε κύβους.
Βήμα 9
![12 12](http://lh5.ggpht.com/-tLtrXg12gDg/VG9_0KJReRI/AAAAAAAA0kg/5UUT_cBXDNY/12_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Κλείστε από το κέντρο των περικοπών όπως στην εικόνα.
Βήμα 10
![13 13](http://lh3.ggpht.com/-8g3H8oUvpuo/VG9_1n_J8JI/AAAAAAAA0kw/-HLoBSdjjYM/13_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Διπλώστε κάθε περικοπή, πάνω από τη γέμιση,κλείνοντας την εξωτερική του άκρη. Τοποθετήστε μια ελιά στην άκρη της κάθε περικοπής και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 11
![14 14](http://lh6.ggpht.com/-lDnQ_iRWFYs/VG9_3OZqSjI/AAAAAAAA0lA/WWCly1_eYQw/14_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Το Λουλούδι σας από τη Μεσόγειο είναι πλέον έτοιμο να σερβιριστεί! Καλή σας Όρεξη!