![11 11](http://lh3.ggpht.com/-1ev-8XPScKE/VGi6FaapqLI/AAAAAAAA0Yw/TA8dsQUMYLc/11_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Το σπανάκι μαγειρεμένο με μια εντελώς διαφορετική συνταγή με μικρά ζυμαρικά που παρασκευάζονται με ένα μείγμα από σπανάκι, αυγό, αλεύρι και νερό και συνήθως σερβίρετε με μπέικον.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια σπανάκι
100 γραμμάρια νερό
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
40 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μπέικον
200 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια παρμεζάνα τυρί
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh6.ggpht.com/-1hBar8hIQ10/VGi7V6N2ZRI/AAAAAAAA0ZA/eOiqf2XfUwk/1_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το σπανάκι στον ατμό.
Βήμα 2
![2 2](http://lh6.ggpht.com/-eHEHnL4PmMY/VGi7XiAzQuI/AAAAAAAA0ZQ/cV_AmyG61YE/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-MJ4c6yD_L_Q/VGi7ZN3XmUI/AAAAAAAA0Zg/ZxH8xqsjV_E/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύετε το μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
Βήμα 4
![4 4](http://lh3.ggpht.com/-qCOqH45tU1I/VGi7asqQMlI/AAAAAAAA0Zw/fTOBhT5yh_0/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 5
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-GZXffy7-qWc/VGi7cZ7EwII/AAAAAAAA0aA/GRHPdAtxuGE/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με το μπέικον σε κομμάτια για λίγα λεπτά.
Βήμα 6
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-kt3vnhf4Uc0/VGi7efgZ9kI/AAAAAAAA0aQ/IKzGadKf6cU/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 7
![7 7](http://lh3.ggpht.com/-u9chGnPSUdI/VGi7f6Nz_RI/AAAAAAAA0ag/4H5KGZekZHw/7_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε λίγο το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό.
Βήμα 8
![8 8](http://lh3.ggpht.com/-jtkB3zmt1Ks/VGi7hLRe6sI/AAAAAAAA0aw/B-N8Hvq-Rek/8_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 9
![9 9](http://lh6.ggpht.com/-WZCqvII7YEM/VGi7jNA1YPI/AAAAAAAA0bA/AQFasQs8_YE/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 10
![10 10](http://lh5.ggpht.com/-0BTLu_TBbmA/VGi7kuG-fPI/AAAAAAAA0bQ/I9hVHE7egdg/10_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
![11 11](http://lh5.ggpht.com/-f9k4VO4zMDA/VGi7mXpLMLI/AAAAAAAA0bg/zrsThypYio4/11_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!