
Το σπανάκι μαγειρεμένο με μια εντελώς διαφορετική συνταγή με μικρά ζυμαρικά που παρασκευάζονται με ένα μείγμα από σπανάκι, αυγό, αλεύρι και νερό και συνήθως σερβίρετε με μπέικον.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00150 γραμμάρια σπανάκι
100 γραμμάρια νερό
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
40 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μπέικον
200 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια παρμεζάνα τυρί
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε το σπανάκι στον ατμό.
Βήμα 2

Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3

Ανακατεύετε το μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
Βήμα 4

Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 5

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με το μπέικον σε κομμάτια για λίγα λεπτά.
Βήμα 6

Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγο το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό.
Βήμα 8

Όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 9

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 10

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!