Τα σουβλάκια με καλαμάρι είναι ένα κύριο απλό πιάτο και η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει πολύ.
Υλικά:
600 γραμμάρια καλαμάρια1 σκόρδο
Λευκό κρασί
Μαϊντανό
Ψωμί ψίχα
Λάδι
Αλάτι
1 λεμόνι
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh5.ggpht.com/-X9kbp-bi2bw/VFZZiA0CojI/AAAAAAAAz0w/xaC-nuu6jdA/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το δέρμα και τα σπλάχνα, ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 2
![2 2](http://lh4.ggpht.com/-uCEFLM49mF4/VFZZjnwvleI/AAAAAAAAz1A/R0syyRnpwbE/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε το καλαμάρι σε ένα μπολ με αλάτι, σκόρδο, μαϊντανό, ένα ψιλόβροχο με ελαιόλαδο και μια βουτιά από λευκό κρασί. Σκεπάζουμε για μια ώρα.
Βήμα 3
![3 3](http://lh4.ggpht.com/-56ixNIwhInI/VFZZk6V6bEI/AAAAAAAAz1Q/MNJfNLydNvw/3_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.
Βήμα 4
![4 4](http://lh5.ggpht.com/-tK9Ahf20VZE/VFZZmUq9ghI/AAAAAAAAz1g/b5rg--D84bk/4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στραγγίζετε το καλαμάρι και το περνάμε από τη φρυγανιά έτσι ώστε να προσκολληθεί καλά σε όλη την επιφάνεια των ψαριών
Βήμα 5
![5 5](http://lh5.ggpht.com/-QQhm9SttRbI/VFZZnzg_c-I/AAAAAAAAz1w/DR_N61YQz7U/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε το καλαμάρι στα ξυλάκια σχηματίζοντας ένα "S".
Βήμα 6
![6 6](http://lh4.ggpht.com/-H4KFtFzePIo/VFZZpX1sFHI/AAAAAAAAz2A/sdTocp4FEMI/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσθέστε μερικές φέτες λεμόνι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-RBS6Q3V6Vq0/VFZZq3oAp5I/AAAAAAAAz2Q/SH9b5cZSWKg/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας Όρεξη!