Τα σουβλάκια με καλαμάρι είναι ένα κύριο απλό πιάτο και η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει πολύ.
Υλικά:
600 γραμμάρια καλαμάρια1 σκόρδο
Λευκό κρασί
Μαϊντανό
Ψωμί ψίχα
Λάδι
Αλάτι
1 λεμόνι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το δέρμα και τα σπλάχνα, ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 2

Τοποθετήστε το καλαμάρι σε ένα μπολ με αλάτι, σκόρδο, μαϊντανό, ένα ψιλόβροχο με ελαιόλαδο και μια βουτιά από λευκό κρασί. Σκεπάζουμε για μια ώρα.
Βήμα 3

Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.
Βήμα 4

Στραγγίζετε το καλαμάρι και το περνάμε από τη φρυγανιά έτσι ώστε να προσκολληθεί καλά σε όλη την επιφάνεια των ψαριών
Βήμα 5

Τοποθετήστε το καλαμάρι στα ξυλάκια σχηματίζοντας ένα "S".
Βήμα 6

Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσθέστε μερικές φέτες λεμόνι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας Όρεξη!