![14 14](http://lh5.ggpht.com/-UgjJ-IkVSzQ/VJGdlEefZaI/AAAAAAAA1lE/iFwHky6V8mc/14_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ένα κέικ εμπλουτισμένο με καρύδια, σταφίδες και μπαχαρικά δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι125 ml γάλα
15 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
100 γραμμάρια ζάχαρη
140 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
60 γραμμάρια αμύγδαλα
50 ml ρούμι
100 γραμμάρια σταφίδες
50 γραμμάρια ζαχαρωτά από πορτοκάλι
1 φλούδα λεμονιού
Τζίντζερ
Βανίλια
Λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh4.ggpht.com/-fIiHkwQ0cIE/VJGdtaGdQgI/AAAAAAAA1lU/-n7qMnYyr4A/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τις σταφίδες να εμποτιστούν με το ρούμι.
Βήμα 2
![2 2](http://lh5.ggpht.com/-iniAPr3F8NM/VJGdxIsftEI/AAAAAAAA1lk/nTtL5fTNxhU/2_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια σε κύβους
Βήμα 3
![3 3](http://lh3.ggpht.com/-gp3RUCTrLtY/VJGdzJtZe0I/AAAAAAAA1l0/z7nKeHRGxk0/3_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
![4 4](http://lh6.ggpht.com/-NWhXzEutYTA/VJGd0lhOP_I/AAAAAAAA1mE/DNIZDOTZETY/4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τακτοποιήστε τα 2/3 του αλευριού σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε με ένα κουτάλι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε.
Βήμα 4
![5 5](http://lh6.ggpht.com/-Vudz19U-i70/VJGd2IEoq8I/AAAAAAAA1mU/28o41XV29Xk/5_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε.
Βήμα 5
![6 6](http://lh3.ggpht.com/-qqX2FIA0FwM/VJGd3guPY6I/AAAAAAAA1mk/IDyMnz8aCwE/6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Βήμα 6
![7 7](http://lh5.ggpht.com/-26W9IY3PfRc/VJGd5E97HwI/AAAAAAAA1m0/JgOmpy_4oOw/7_thumb%25255B13%25255D.jpg?imgmax=800)
![8 8](http://lh6.ggpht.com/-AKAjuIwrVvw/VJGd6kGGLWI/AAAAAAAA1nE/DibvInwh3BI/8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα στο φούρνο.
Βήμα 7
![9 9](http://lh3.ggpht.com/-54RkTL80Wi8/VJGd8jfbYNI/AAAAAAAA1nU/C4tEXuY62vg/9_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
![10 10](http://lh3.ggpht.com/-0gZXJwhhUeM/VJGd-v7HLYI/AAAAAAAA1nk/FeywtHMkOHM/10_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο διπλώστε και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βήμα 8
![11 11](http://lh5.ggpht.com/-nuls1OjYeTU/VJGeANR7M6I/AAAAAAAA1n0/CYTHCNwn0fM/11_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
![12 12](http://lh3.ggpht.com/-3Yo2hqrZQfk/VJGeBdv80SI/AAAAAAAA1oE/yf9Qdva38QQ/12_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βήμα 9
![13 13](http://lh6.ggpht.com/-9sRfbqBzQRc/VJGeDOGAAvI/AAAAAAAA1oU/Yl6yjW3HFEM/13_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μετά την αφαίρεσή από το φούρνο, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.
![14 14](http://lh3.ggpht.com/-P1krFOzU44Q/VJGeEZfYiKI/AAAAAAAA1ok/A99dK7QrgbM/14_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλή σας Όρεξη και Χρόνια Πολλά!!