
Ένα κέικ εμπλουτισμένο με καρύδια, σταφίδες και μπαχαρικά δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά:
400 γραμμάρια αλεύρι125 ml γάλα
15 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
100 γραμμάρια ζάχαρη
140 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
60 γραμμάρια αμύγδαλα
50 ml ρούμι
100 γραμμάρια σταφίδες
50 γραμμάρια ζαχαρωτά από πορτοκάλι
1 φλούδα λεμονιού
Τζίντζερ
Βανίλια
Λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε τις σταφίδες να εμποτιστούν με το ρούμι.
Βήμα 2

Βάλτε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια σε κύβους
Βήμα 3


Τακτοποιήστε τα 2/3 του αλευριού σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε με ένα κουτάλι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε.
Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε.
Βήμα 5

Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Βήμα 6


Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα στο φούρνο.
Βήμα 7


Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο διπλώστε και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Βήμα 8


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βήμα 9

Μετά την αφαίρεσή από το φούρνο, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.

Καλή σας Όρεξη και Χρόνια Πολλά!!