Το ριζότο με λουκάνικο και μανιτάρια είναι ένα πιάτο νόστιμο, μια απλή συνταγή και πλούσια για τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Υλικά:
250 γραμμάρια ρύζι250 γραμμάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια λουκάνικο
1/2 κρεμμύδι
20 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια παρμεζάνα
500 ml ζωμό λαχανικών
Καρυδιά, λάδι, αλάτι, πιπέρι
Λευκό κρασί
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα μανιτάρια και τα βράζουμε για 5 λεπτά, βγάζουμε τη φλούδα και ψιλοκόψτε τα λουκάνικα.
Βήμα 2
Κόβουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια, το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι, προσθέτουμε το λουκάνικο. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και μανιτάρια.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε, στη συνέχεια, προσθέστε το ζεστό ζωμό λαχανικών να καλύψει τα πάντα και μαγειρέψτε το ριζότο, σταδιακά προσθέστε περισσότερο ζωμό μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα του ρυζιού.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε λίγο βούτυρο και τη παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βήμα 5
Αφήστε να σταθεί το ριζότο με λουκάνικο για δύο λεπτά.
Βήμα 6
Στη συνέχεια διακοσμήστε τα πιάτα με ψιλοκομμένα καρύδια και Καλή σας Όρεξη!