
Πίτσα γεμιστή με διάφορα συστατικά. Φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην ιταλο-αμερικανική κοινότητα στις αρχές της δεκαετίας του '50. Παρά την προέλευσή της, η πίτσα, παρασκευάζεται με τα τυπικά συστατικά της μεσογειακής κουζίνας: κλασική ζύμη για πίτσα γεμιστή με μοτσαρέλα, ντομάτα, λαχανικά και αλλαντικά.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00250 γραμμάρια νερό
12 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά αλάτι
200 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
120 γραμμάρια της σαλάμι
150 γραμμάριο τυρί μοτσαρέλα
100 γραμμάρια τυρί προβολόνε
Λάδι
Αλάτι
Παρμεζάνα
Συνταγή:
Βήμα 1

Ετοιμάστε τη ζύμη για την πίτσα βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάλτε τη μαγιά διαλυμένη σε νερό.
Βήμα 2


Ζυμώνουμε στη συνέχεια μία φορά το αλεύρι έχει απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάστε το και αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει για δύο ώρες.
Βήμα 3


Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια καλύψτε με τις ντομάτες και το αλάτι και το λάδι.
Βήμα 4

Καλύψτε με τις φέτες σαλάμι, μοτσαρέλα και το τυρί προβολόνε.
Βήμα 5

Τη τυλίγουμε σε ρολό.
Βήμα 6

Σφραγίζουμε στο τέλος του ρολού, το μεταφέρετε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί και καλύψτε το με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!